Thompsonov odvjetnik o pozdravu Za dom spremni: Oni kojima to nije prihvatljivo, nije prihvatljiva niti ova država

Thompsonov odvjetnik o pozdravu Za dom spremni: Oni kojima to nije prihvatljivo, nije prihvatljiva niti ova država

Odvjetnik pjevača Marka Perkovića Thompsona, Davorin Karačić, rekao je da još uvijek nisu dobili otpravak presude Visokog prekršajnog suda prema kojoj uzvik “Za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave”, ne predstavlja nezakonito ponašanje.

Vijest o presudi objavio je Jutarnji list pozivajući se na neslužbene izvore bliske sudu.

“Jedino što mogu reći je da mi nije drago i smatram da nije u redu da odluke izlaze sa sudova prije nego što ih dobiju sudionici postupka. Ne znam na koji način je list došao do presude. Sam članak smatram tendencioznim i vršenjem pritiska na sam sud. U članku se osjeti politički naboj kojim se, po mom mišljenju, pokušava utjecati na sud da donese drugu odluku i to od strane, po mom mišljenju, osoba koje nisu sklone ni Domovinskom ratu niti hrvatskoj državi”, kazao je Karačić za RTL.

Ističe i kako se u članku navodi da je došlo do preokreta nakon niza presuda koje nisu Thompsonu išle u korist, no Karačić to opovrgava.

“Ne znam do kakvog je preokreta došlo jer je moj klijent u svim predmetima oslobođen. I ovakva odluka, ako takvu i dobijemo, samo potvrđuje kontinuitet ispravnosti sagledavanja na tu stvar. Sama problematika nije u izrazu ‘Za dom spremni’, već u tome da je izraz koji je bio prihvatljiv u hrvatskoj državi i Domovinskom ratu ne može tek tako postati neprihvatljiv i nelegalan jer neke strukture smatraju da tako ne bi trebalo biti. Mene ustaše uopće ne zanimaju, ali ovdje je riječ o Domovinskom ratu. Očito nekima kojima to nije prihvatljivo, nije prihvatljiva niti ova država”, kazao je Karačić dodajući da Thompson do sada ima dvije oslobađajuće presude – suda u Karlovcu i Kninu.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina