Kosor o posljednjoj Milanovićevoj šansi: Može poništiti svoj gubitnički hod

Kosor o posljednjoj Milanovićevoj šansi: Može poništiti svoj gubitnički hod

Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u Newsroomu je komentirala jučerašnji prvi krug predsjedničkih izbora.

“Već je dosta komentatora reklo jednu važnu činjenicu, ovo je prvi put da prednos u prvom krugu odnosi izazivač. To je prvi put da aktualni predsjednik nije pobijedio u prvom krugu. Tako da se zaista otvara mogućnost da se po drugi put dogodi da aktualni predsjednik ne osvoji mandat”, rekla je uvodno Kosor.

Kosor smatra kako se ne može jednostavnom matematikom Škorine glasove pribrojiti Kolindi Grabar-Kitarović.

“Sve kreće ispočetka.Sigurno je danas da svi birači Miroslava Škore neće glasati za Kolindu Grabar-Kitarović. Jedan dio će glasati za Kolindu Grabar-Kitarović, jedan dio će apstinirati, a jedan dio bi mogao glasati i za Zorana Milanovića. Mislim da prevagu može u konačnici odnijeti sučeljavanje”, rekla je.

“Vidjeli smo u njenom govoru, koji je zapravo čitala, što znači da je već došlo u te kontrolirane uvjete. Ona se na sve načine umiljavala biračima Miroslava Škore. Ona je rekla da joj treba novih pet godina da vrati sve koji su otišli, a ti ljudi su otišli upravo u zadnjih pet godina njezina mandata”, dodaje Kosor.

Kosor je kazala kako misli da je Zoran Milanović dobro najavio kampanju u drugom krugu.

“On sada kaže – idemo u drugi krug, ali neće biti rat nego će biti poštena politička borba. Ovaj drugi krug će biti žešći i ta borba je već na neki način počela. Kampanja uopće nije bila prljava. Jer iznositi političke činjenice koje su istinite nije prljava politička borba. Mislim da je više bilo dosadno nego bilo što drugo”, rekla je.

Činjenica da je Milanović danas na skupu u Samoboru pokazuje da se ne namjerava ni na koji način opustiti. Ovo je za Milanovića na neki način posljednja velika politička šansa. Da na neki način poništi svoj gubitnički hod.Sad je pobijedio u prvom krugu, tako da karta gubitnika više ne igra. Činjenica jest da HDZ kad se u potpunosti moblizira onda zaista može pobijediti. Za njih bi bilo bolje da se Kolinda Grabar-Kitarović što manje pojavljuje i da što manje govori te da se što manje sučeljava sa Zoranom Milanovićem. Ona se i jučer doimala uplašeno i zaprepašteno na neki način”, dodala je.

Istaknula je kako je više nego sigurna, jer je Kolinda Grabar-Kitarović aktualna predsjednica, da je očekivala da će ući u drugi krug, ali da će u prvom krugu i pobijediti.

Foto: Dario Grzelj/Hina