Najavljene su još dvije debate predsjedničkih kandidata: Zoran Milanović još uvijek šuti

Najavljene su još dvije debate predsjedničkih kandidata: Zoran Milanović još uvijek šuti

Najavljeno je da će se aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović sučeliti danas u 20.05 sati na Prvom programu HTV-a te samo koji sat prije početka izborne šutnje, u petak navečer na Novoj TV.

S HTV-a, gdje su prije nekoliko dana otkrili kako su zajedno s pozivom za sučeljavanje u prvom izbornom krugu odmah naveli kako za dvoje kandidata iz drugog kruga organiziraju sučeljavanje 2. siječnja, u srijedu još nisu imali konačan odgovor kako će se to odviti. Plan je da ono potraje 90 minuta, a trebali bi ga voditi Zrinka Grancarić i Mislav Togonal.Međutim, kako se neslužbeno doznaje, do 16 sati na Staru godinu samo je Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila da dolazi u HTV-ov studio na Prisavlju.

Dosad nema potvrde je li to možda napravio i predsjednički kandidat Zoran Milanović, javlja Večernji list.

Njegovu službenu potvrdu, međutim, osim HTV-a zasad čeka i Nova TV, koja je predsjedničkim kandidatima i kandidatkinjama još u listopadu poslala obavijest s datumima sučeljavanja za prvi krug i za drugi krug. Sa službenim početkom izborne kampanje datume su i službeno komunicirali, a nakon završetka prvog kruga poziv i ponovili Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću. Vjeruju da će se oboje kandidata odazvati devedesetminutnom duelu zakazanom nakon Dnevnika Nove TV u petak. Prema najavama, vodili bi ga Sabina Tandara Knezović i Mislav Bago.

U stožeru Zorana Milanovića potvrđuju kako HTV-u i Novoj TV još nisu javili odluku i kažu da je rok danas.

Foto: Daniel Kasap/Hina