Antun Vrdoljak snima filmove uglavnom sa članovima svoje obitelji: Koliko su zaradili na Generalu?

Antun Vrdoljak snima filmove uglavnom sa članovima svoje obitelji: Koliko su zaradili na Generalu?

Ako ne vidi sebe i svoje najbliže u nekoj priči, Antun Vrdoljak ne prihvaća se režije, rekao je pokojni Ivan Šibl, koji je redatelja dobro poznavao.

Odnosilo se to na sudbinu Vrdoljaku bliskih ljudi, prema čijim je životnim pričama redatelj stvarao karaktere, no i privatno-poslovni život Antuna Vrdoljaka isprepleten je u svakom njegovom projektu. Redatelj za svaki projekt uzima manje-više istu glumačku ekipu, a sve više je i članova obitelji Vrdoljak koji rade na njegovim projektima. Tako je za seriju i film “General” sam napisao scenarij te potpisao režiju. Glavnu ulogu u njoj igra njegov zet Goran Višnjić. Malog Antu Gotovinu igra Vrdoljakov unuk, Višnjićev sin Vigo, a fotografiju potpisuje Vjekoslav Vrdoljak, najstariji sin. Tu su i Andrija Vrdoljak kao izvršni producent, Vjekoslav Vrdoljak kao direktor fotografije te Marko Vrdoljak kao asistent kamere. Znači  dobar dio od 15 milijuna kuna koliklo je stajao General završio je u obitelji Vrdoljak, pišu  24 sata.

Redatelj, producent i scenarist “Duge mračne noći” također je bio Antun Vrdoljak, a glavni glumac i producent njegov zet Goran Višnjić. U njoj je malog Luku (1) igrao Matija Vrdoljak, a malog Luku (3) Antun Vrdoljak ml. “Božić bili” otpjevala je Vrdoljakova snaha Vanna. Uz obitelj u njegovim je projektima gotovo uvijek ista glumačka ekipa.

Foto: Daniel Sponza/Hina