Mostov zastupnik Marko Sladoljev tvrdi: Krešo Beljak opravdava Udbine egzekucije

Mostov zastupnik Marko Sladoljev tvrdi: Krešo Beljak opravdava Udbine egzekucije

Mostov zastupnik Marko Sladoljev   tvrdi da Krešo Beljak  opravdava Udbine egezekucije i  žali što ih nije bilo još više. Sladoljev post prenosimo ucijelosti.

“Krešo Beljak opravda egzekucije Udbe nad hrvatskom emigracijom i žali što tih egzekucija nije bilo više. Kaže da su za ratove 90-ih i agresiju na Hrvatsku krivi fašisti sa obje strane koji su po Beljaku nažalost izbjegli krvavu ruku Udbinih egzekutora. U normalnoj zemlji njegova politička karijera bi bila gotova! Njegova izjava je u suprotnosti sa europskim rezulucijama koje osuđuju totalitarne i autoritarne režimima, ali i s Deklaracijom o Domovinskom ratu koja uzrok rata s pravom prepoznaje u velikorpskoj agresiji a ne fašistima u svim državama bivše Jugoslavije koje Udba nije dohvatila.

Ono što je žalosno je činjenica da je on predsjednik stranke koja je u komunističkom režimu bila progonjenja od takozvanih antifašista. HSS je bila stranka koja je bila protiv svih oblika totalitarizma i zato je nastradala i od komunizma i fašizma. Tvrditi da 100 ubijenih ljudi od strane UDBA-e nije dovoljno znači pozivati na egzekuciju svih onih koji ne misle kao ti. Krešo Beljak nakon ovog mora dati ostavku ili se ispričati svim žrtvama totalitarnih režima. Druge opcije nema”, tvrdi Sladoljev.

Sladoljev se  referirao na   neka stajališta koja je Beljak  iznio na  svom Twitter profilu.

 

Krešo Beljak opravda egzekucije UDB-e nad hrvatskom emigracijom i žali što tih egzekucija nije bilo više. Kaže da su za…

Geplaatst door Marko Sladoljev op Zondag 12 januari 2020

 

Foto: Admir Buljubašić/Hina