U kakvoj je obitelji odrastao Filip Zavadlav: Tražio je pomoć policije kada mu je bilo samo 12 godina

U kakvoj je obitelji odrastao Filip Zavadlav:  Tražio je pomoć policije kada mu je bilo samo 12 godina

Dvanaest godina prije nego je nakon trostrukog ubojstva doveden u prostorije PU splitsko-dalmatinske Filip Zavadlav (25) je u prostorije splitske policije ušao 2008 godine zajedno sa tri godine mlađim bratom koji se sada nalazi u komuni u Crnoj Gori.

– Filip je tada mao trinaest, a brat mu deset godina i nije ušao nego je doslovce sa bratom utrčao u prostorije tražeći među policajcima spas. Došli su uplakani i policajcima rekli da ih je mater isprebijala. Braća su bila u strahu i ne možete pojmiti koliko nam ih je bilo žao – govore nam svjedoci tog događaja, javlja Slobodna Dalmacija.

Njihova 52-godišnja majka koja sada živi navodno u Njemačkoj je zbog toga bila osuđena na četrdeset dana zatvora na Prekršajnom sudu u Splitu, ali lanac nasilja se u toj obitelji nastavljao iz godine u godinu za vrijeme odrastanja trojice braće.

– Tu je evidentirano preko deset zlostavljanja na štetu djece i pravo je čudo da sve ovo vrijeme splitski Centar za socijalnu skrb nije tu djecu izuzeo iz njihove primarne obitelji, dao ih u dom ili na posvojenje nego ih je uvijek ostavljao sa onima koji su ih zlostavljali. Sada je kasno o tome govoriti jer to su već punoljetne osobe, ali je sada ishod takav da su dva sina ovisnika a jedan je ubojica. Toj djeci sustav nije dao jednaku šansu kao drugima i mislim da je nepravedno kriviti samo policiju i pravosuđe, nego se problem treba gledati u uzročno-posljedičnom odnosu – govori nam naš izvor upoznat sa ovom tužnom pričom u kojoj je čak i Filip od zlostavljanje osobe postao zlostavljač, piše Slobodna Dalmacija

On je u dva navrata nasrnuo na brata zbog kojeg je i ubio sve te ljude,ali ne zato što ga nije volio nego je to bio obrazac ponašanja za kojega je jedino znao te ga je smatrao potrebnim kako bi brata izveo na pravi put.

Filip je u srednjoj Pomorskoj školi bio jako bistar i dobar učenik, bio je šminker i ni po čemu se ne bi reklo da je imao takve probleme u odrastanju dok vam ne bi dozvolio da uđete u njegov svijet. Živio je sa ocem koji ga je dobio kada je imao 46 godina a danas ima 71 – godinu,a majka mu je 19 godina mlađa od oca. Potom se godin dana nakon Filipa rodio srednji brat,a dvije godine nakon srednjega – ovaj najmlađi. Dakle u tri godine u obiteli Zavadlav rodila su se tri sina, piše Slobodna Dalmacija.

Foto:  Facebook