Bombastični intervju gradonačelnika Vukovara: Što je Ivan Penava poručio Plenkoviću i vrhu HDZ-a

Bombastični intervju gradonačelnika Vukovara: Što je Ivan Penava poručio Plenkoviću i vrhu HDZ-a

Gradonačelnik   Vukovara   Ivan Penava optužio je  i Andreja  Plenkovića za poraz na izborima Kolinde Grabar Kitarović.

“Uzroke poraza, pa i odgovornost za njih, treba tražiti na više mjesta jer je ishod izbora uvijek produkt složenih procesa na koji utječe cijeli niz varijabli. Nikakve dvojbe nema  da je ovo poraz HDZ-a jer pobjeda sigurno nije, a za  odluke i rezultate  zna se tko je u stranci odgovoran”, rekao je  Ivan Penava u Intervjuu za  Hrvatski tjednik. Naglasio je da se ne slaže s  predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem koji je izjavio da je ispravan smjer u kojem ide HDZ.

“Ta bi teza mogla opstati jedino da se HDZ odlučio odjednom voditi principijelnu i autentičnu politiku kojoj rezultati izbora nisu važni, ali ja ne vidim i ne poznajem tu politiku i takav pravac. Daleko je od toga da ništa ne valja, ali od prosvjeda  u Vukovaru do rezultata izbora mnogo je signala bilo da pravac nije dobar. Na žalost, nije se na vrijeme reagiralo i sada ubiremo  plodove svoga rada”, rekao je Penava dodajući da sada dolazi vrijeme kada će moći slobodno reći i komunicirati ideje i razmišljanja, a da ih se ne tumači u smislu činjenja štete stranci  u osjetljivom trenutku.

“Ovo je bilo jedno za mene osobito teško vrijeme kada nisam bio u situaciji jasno izreći stavove i kada sam zbog lojalnosti stranci morao vlastita razmišljanja i osjećaje držati u sebi. Sada se nalazimo pred unutarstranačkim izborima za koje sam izrazito motiviran jer želim ponuditi ideje i stavove koje smatram ispravnim  i na kraju krajeva vidjeti je li situacija oko prosvjeda u kojoj sam se  zbog određenih vrijednosti u potpunosti razišao i bio na suprotnoj strani  od HDZ-a samo splet nesretnih okolnosti unutar HDZ-a  ili se mi bitno razlikujemo i vrijednosti do kojih je meni stalo više ne živ e u tom ambijentu”, zaključio je Penava.

Foto: Hina