Snimka razgovora između ucjenjivača Leona Lučića i žrtve: Je li mu pomagao i aktivni policajac

Snimka razgovora između ucjenjivača Leona Lučića i žrtve:  Je li mu pomagao i aktivni policajac

Slučaj bivšeg policijskog inspektora Leona Lučića koji je nokautiran zbog pokušaja ucjene od 100.000 eura – dobiva nastavak!

Policija očito nije otkrila cijelu priču jer u javnost izlaze novi detalji, a jedan od njih je da je među akterima te noći navodno bio i pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, ali i jedan bivši vojnik. I dok policija o tim detaljima šuti, otkrivamo nove detalje telefonske ucjene koji dokazuju da je policija o svemu ipak jako dobro znala.

Ovo je tekst cijele snimke kobnog dana kada je ucjenjivač nazvao zaprešićkog poduzetnika i poručio mu kamo da dođe radi primopredaje novca.

“Danas ćeš u 11 sati biti na naplatnim kućicama Karlovac-Rijeka, u 11.00 te nazovem i kažem gdje ćeš ići i kuda.
– Čekaj, gdje Karlovac-Rijeka, samo da znam točno?
– Autocesta Lučko.
– Dobro, znači na naplati Lučko?
– Da, tamo stani sa strane. Čekaj 11.00, ja te zovem i dalje ću ti reći sve. Samo mi moraš reći auto kojim dolaziš i moraš biti sam. Ako netko ide s tobom, nek ne izlazi iz auta.
– Dobro. OK. Može.
– Znači, ti sam.
– Dobro. OK. Ali nemoj me voditi po nikakvim šumama jer neću stajati u nikakve šume, razumiješ.
– Autocesta. Auto na auto.
– Dobro, OK.
– Auto na auto i nemaš brige. Bio bi i ja veliki kreten.
– Dobro, OK.
– Čut ćemo se sve u 11.
– Moraš mi reć auto. Hoćeš li doći Audijem?
– Hoću, da.
– Dobro.
– Može, važi.”

Policija je prvo kazala da za to nije znala.

“On je samoinicijativno krenuo u realizaciju. Policijski službenici nisu imali ta saznanja da bi mogli krenuti za oštećenim”, kazao je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke Boris Novak, a na dodatno pitanje želi li reći da u to jutro u 9.07 sati Policijska postaja Zaprešić nije primila zvučnu snimku dogovora o lokaciji, odgovorio je: “To je, što je kolega rekao, još u fazi izvida i to vam ne bih znao reći”.

RTL doznaje kako je policija vrlo dobro znala za sastanak žrtve i ucjenjivača, što dokazuje i mail sa spornom snimkom koji je poslan policajcu u Zaprešiću dva sata prije tučnjave. U 9 sati i 7 minuta.

Je li bivši inspektor Leon Lučić bio ucjenjivač ili je samo služio kao potpora – tek se treba rasvijetliti. Još je u bolnici, pod budnim okom policije. Službeno još nije u svojstvu uhićene osobe.

U zagrebačkoj traumi leži i MMA borac Marko Šintić koji je nokautiravši Lučića i sam ozlijeđen. “Njegovo zdravstveno stanje je bolje. On je operiran, hitno je prebačen u Zagreb, u traumatološku bolnicu, imao je dvostruki prijelom ključne kosti”, kazao je Gordan Preglej, odvjetnik Marka Šintića.

Šintić je te večeri bio u ulozi prijatelja osobe koja je prijavila ucjenu policiji. S ucjenom, poručuje, nema nikakve veze. Na pitanje ima li kao Šintićev odvjetnik saznanja da su ondje bile još neke osobe koje nisu spomenute u medijima, Preglej odgovara: “Ja bi to prepustio policiji. Moja stranka ni na koji način ne bi željela optužiti policiju za bilo što, možda je došlo do propusta kod određenih ljudi, ali policiju u cjelini – ne”. Dodaje i da bi policiji prepustio da utvrdi je li bilo propusta.

Za zagrebačku policiju – propusta nema, iako RTL doznaje kako je na mjestu događaja tog dana bio još jedan policajac, inače pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko koji je imao ulogu vozača, a koji je s mjesta sukoba pobjegao baš kao i još jedna osoba. MUP smo pitali za njihova djelatnika, upit su proslijedili karlovačkoj policiji, a ona odgovara: “Sukladno zakonskim odredbama nismo u mogućnosti odgovarati na upite u kojima se ukazuje na identitet bilo koje osobe”.

Je li zaprešićka policija za ovaj slučaj uopće angažirala Općinsko državno odvjetništvo i je li izdan nalog za provedbu posebnih dokaznih radnji – ne žele otkriti. Činjenica je da je žrtva sama snimala svog ucjenjivača, snimke predavala policiji – što dokazuje i dokument da je policija zaprimila prvu snimku koja traje 3 minute i 55 sekundi.