Šef samoborskog HDZ-a nakon 30 godina napušta stranku: Je li otišao zbog Stiera

Šef samoborskog HDZ-a nakon 30 godina napušta stranku: Je li otišao zbog Stiera

Nakon 29 godina članstva, šef samoborskog ogranka HDZ-a napušta stranku. Iako Večernji list piše kako je taj potez napravio jer ne želi više surađivati sa sugrađaninom i dojučerašnjim stranačkim kolegom Davorom Ivom Stierom, Vladimir Skenderović u razgovoru za N1 tvrdi da to nije razlog napuštanja stranke.

Vladimir Skenderović će Gradskom vijeću Samobora od sada djelovati kao nezavisni vijećnik. U razogvoru s novinarkom N1 objasnio je svoje motive i razloge za izlazak iz stranke.

“Pa teško je razloge i motive izlaska staviti u jednu rečenicu i reći decidirano evo sad radi toga izlazim. Puno stvari vas obogaćuje, čini sretnim, manje sretnim, zadovoljnim ili manje zadovoljnim”, kazao je Skenderović i dodao:

“Ali upravo tih 29 godina kada bi danas sabrali – nekakva točka na ‘i’ se desila u proteklih nekoliko mjeseci kada jednostavno više nisam pronalazio manevarski prostor da kroz svoje političko djelovanje i rad dam još veći doprinos i da jednostavno realiziram neke svoje planove i aktivnosti za koje sam smatrao da su potrebni unutar HDZ-a, kada govorim o gradu Samoboru.”

Teško je pokazati prstom na nekoga, ne bih imena stavljao u prvi plan

Skenderović ne bi govorio o krivcima, smatra kako se ne radi o jednoj ili dvije osobe. Pravi razlog je, tvrdi, činjenica da nisu podržani njegove zamisli i potencijalni projekti. Smeta ga i što se, kaže, određena skupina HDZ-ovaca okuplja isključivo oko jedne osobe. No, o konkretnim imenima ne želi.

“Teško je pokazati prstom na nekoga, na jednu osobu ili dvije, tri. Uvijek se stvara nekakva grupacija oko nekoga tko dovoljno jako dominira nad njima, stvara njihovo mišljenje i uvjetuje ga na neki način.

I onda kada osjetite da nemate većinu u gradskom odboru gdje ja to nisam imao i gdje nema šanse da to promijenite. I onda vidite da je to ta grupacija koja je to grupacija koja vas jednostavno prisili da kažete sada je dosta, ja idem svojim putem.”

Kazao je kako ne bi imena stavljao o prvi plan.

“Ne bih imena stavljao u prvi plan, jer danas je to jedna osoba, sutra će biti druga. Jednostavno je kontekst cijele priče bio takav da sam odlučio napustiti stranku.”

Dodao je i kako Davor Ivo Stier nije razlog odlaska iz stranke.

“Na tragu toga, danas su me recimo začudili dosta negativni novinski naslovi koji me stavljaju u kontekst s našim sugrađaninom Davorom Ivom Stierom, da je on navodno nekakav razlog. Davor Ivo Stier nije nikakav razlog mog izlaska iz HDZ-a.”

“Ja s Davorom imam, imao sam, nadam se da ću imati i dalje, sasvim korektan, poznanički odnos, niti smo prijatelji, niti smo neprijatelji, u datim momentima smo imali bolju ili lošiju suradnju. To je to, ne vidim razloga da se iz konteksta izvlače ljudi ili osobe koji nisu povezani s tim.”

“Ja sam imao u planu kompletnu rekonstrukciju gradskog odbora”

Na pitanje naše reporterke što misli da će biti dalje s HDZ-om, rekao je sljedeće:

“Ja bih prvenstveno volio da i ovaj moj potez proizvede nekakvu reakciju, da netko reagira i da HDZ u Samoboru krene jednim drugim, novim smjerom. Da se desi jedna promjena koja će u kvalitetnom, pozitivnom smislu dati nešto bolje, nego što je bilo do sada.”

“Ja sam imao u planu kompletnu rekonstrukciju gradskog odbora, kompletne gradske organizacije, jer ne možemo 2020. godine imati isti način razmišljanja kao što smo imali 1991., 1993. ili 1995. godine. Vremena i okolnosti su se promijenile. Danas je jednostavno sve puno brže, drugačije i treba se tome prilagođavati.”

“Ako to ne možemo prihvatit, onda ćemo nažalost, bojim se, tonuti još dublje”, kazao je Skenderović. Cijeli razgovor s našom reporterkom pogledajte u videu.

Foto: Screenshot/N1