Nikola Grmoja optužuje Plenkovića i HDZ: Autor zloglasnog Lex Perkovića postao vam je bliski suradnik

Nikola Grmoja optužuje Plenkovića i HDZ: Autor zloglasnog Lex Perkovića postao vam je bliski suradnik
Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja kritizirao je na Twitteru  predsjednika Vlade Andreja Plenkovića što je na čelo “Tajništva predsjedanja Hrvatske Europskom unijom postavio Gordana Markotića, jednog od autora Lex Perković koji je Hrvatsku osramotio pred Europom štiteći komunističke ubojice.” Gordan Markotić je do sada bio veleposlanik u Beogradu, a Plenković je procijenio da će mu koristiti  tijekom predsjedavanja Europskom unijom.
Grmoja je u kratkoj  izjavi za Teleskop istaknuo da je ovo imenovanje pokazalo da su sve kritike HDZ-a i Plenkovića prema novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću neuvjerljive i da su svi oni jako umreženi.
“Osramotili smo se pred Njemačkom i  pred cijelom Europom zbog Lex Perkovića”, rekao je Grmoja i dodao da je Orsat Miljenić, voditelj  izborne kampanje Zorana Milanovića, bio ministar pravosuđa u Vladi Zorana Milanovića u vrijeme donošenja spornog “Lex Perkovića”.
Nakon što je sredinom 2013. godine izbila afera Lex Perković hrvatski mediji su pisali da su autori “Lex Perković” Gordan  Markotić, tadašnji pomoćnik ministra pravosuđa zadužen za međunarodnu suradnju, i  Melanija Grgić, koja je tada radila u Ministarstvu  pravosuđa na poslovima za međunarodnu suradnju.

Prije više od šest godina Večernji list je pisao da je Melanija Grgić nagrađena mjestom u Vrhovnom sudu, a Gordan Markotić  veleposlaničkim mjestom u Beogradu gdje je ostao sve do danas kada ga je Plenković pozvao da mu pomogne oko  predsjedanja Europskom unijom.

Naravno, bilo bi pretjerano odgovornost za  Lex Perković svaliti samo na Markotića i Grgić jer je i političkom laiku jasno da ga oni  sami nisu mogli napisat tek tako, nego da su nalog dobili od tadašnjeg premijera Zorana Milanovića i ministra pravosuđa Orsata Miljenića, koji su ipak najodgovorniji za donošenje tog sramotnog zakona.

Na slici: Gordan Markotić

Foto: Damir Senčar/Hina