Pakleni plan: Optužena Smiljana Srnec svalit će krivnju na pokojnog oca za ubojstvo svoje sestre?

Pakleni plan: Optužena Smiljana Srnec svalit će krivnju na pokojnog oca za ubojstvo svoje sestre?

Dosad se branila šutnjom, rekla je tek da nije kriva za ubojstvo i da nije ubila sestru jer ju je voljela. Smiljana Srnec bi na Županijskom sudu u Varaždinu danas napokon trebala reći što zna o truplu u zamrzivaču.

Glavno je pitanje hoće li, kako bi opravdala sebe, krivnju za ubojstvo Jasmine Dominić iz 2000. godine u Palovcu pokušati svaliti na nekog drugog, konkretno na pokojnog oca.

Naime, tijekom dosadašnjeg postupka upravo je na tu mogućnost, da je Jasminu zapravo ubio otac alkoholičar, upućivala Smiljanina obrana. U uvodnoj riječi Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić je naglasio kako će suđenje otkriti mračne obiteljske tajne,javljaju 24 sata.

– Smiljana nije bila agresivni član obitelji, to su bili neki drugi – rekao je odvjetnik.

Podsjetimo, Smiljanu terete da je prije više od 19 godina s pet ili šest udaraca po glavi tupotvrdim predmetom nalik na sjekiru usmrtila sestru Jasminu i njezino tijelo sakrila u zamrzivač. Tamo je ostalo do 16. veljače 2019. godine, kad su ga pronašli Smiljanina kći Katarina Dominić Srnec i njezin nevjenčani suprug David Balent.

Sumnja je gotovo odmah pala na Smiljanu. Tijekom postupka saslušani su brojni svjedoci, od članova Smiljanine obitelji do policajaca koji su bili na očevidu, poznanika, susjeda…

Foto: Siniša Kalajdžija/Hina