Goran Aleksić traži kazneni progon Raiffeisen banke: Optužio je i guvernera Vujčića koji se “pravio blesav”

Goran Aleksić traži kazneni progon Raiffeisen banke: Optužio je i guvernera Vujčića koji se “pravio blesav”

Saborski zastupnik i član Udruge franak Goran Aleksić za Media servis komentirao je oglas Raiffeisen banke u kojem su tražili PR agenciju koja bi, između ostaloga, vršila pritisak na Ustavni sud u sporu oko ništetnosti ugovora o kreditima u francima.

“To je nastavak nepoštene poslovne prakse hrvatskih banaka. Tko zna što one rade ispod žita, mi to ne znamo. One spinaju po medijima jako dugo kako rade u skladu sa zakonima, a ne poštuju sudske presude, uopće nemaju namjeru nagoditi se s potrošačima, a jedini pravi put za banke bio bi da ponude nagodbe potrošačima i da im vrate opljačkani novac”, rekao je Aleksić.

Osvrnuo se i na izjavu guvernera HNB-a Borisa Vujčića koji je istaknuo da je neugodno iznenađen, najavio nadzor i potrebne mjere.

“Gospodin Vujčić se neugodno iznenadio, a mi mu već 10 godina govorimo što banke ne rade kako treba i u čemu su nepoštene. Svaki put je znao reći kako on nije pravnik i da on to ne može komentirati. Sada je odjednom neugodno iznenađen. Baš mu se čudim. Jedina prava mjera bila bi da se podnese kaznena prijava DORH-u i da DORH pokrene kazneni postupak na sudu”, izjavio je Aleksić.

Koliko je to realno?

“Možda ovaj put jest. Možda ovaj put konačno HNB progleda. Vidio je on to i dosad, ali se pravio blesav jer je držao ljestve bankama u njihovoj pljački cijelo vrijeme”, kaže Aleksić.

Foto: Edvard Šušak/Hina