Oglasio se ministar Kujundžić i objasnio kako je kupio kuću vrijednu 195 000 eura: Možda će zvučati patetično ili “opravdavajuće”

Oglasio se ministar Kujundžić i objasnio kako je kupio kuću vrijednu 195 000 eura: Možda će zvučati patetično ili “opravdavajuće”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je napise u medijima oko njegove kupovine nove kuće i diskrepanciji oko iznosa za koji je kupljena i stanja u njegovoj imovinskoj kartici.

Priopćenje ministra zdravstva Milana Kujundžića prenosimo u cijelosti:

Možda će zvučati patetično ili “opravdavajuće”, ali u slučaju mog životnog puta krajnje realno: cijeli život sam radio, cijeli život sam stvarao, cijeli život sam štedio i cijeli život sam bio u kreditima.

Glede pisanja portala Telegram o kupnji kuće u Zagrebu opetovati ću sto sam odgovorio navedenom portalu. Pred kraj svog radnog vijeka moja supruga i ja smo zaključili da bi za “mirnu i sigurnu starost” bilo dobro investirati u kupnju nekretnine.

Stoga smo odlučili kupiti kuću u Zagrebu u vrijednosti 195 000 € (protuvrijednost u kunama). S obzirom da godinama, a i sada, imamo mjesečni zbroj plaća preko 40 000 kuna odlučili smo podići kredit, uložiti ušteđevinu i nešto posudit od prijatelja.

100 000 € smo podigli kredit u PBZ-u, 55 000 € platili iz ušteđevine koja je na računu u PBZ-u, a 40 000 € privatno posudili od prijatelja
(ugovor o pozajmici kod kupnje kuće ovjeren kod javnog bilježnika i novac uplaćen na račun prodavatelja kuće).

Dakle, sve transparentno i zakonito. Kupnju kuće sam prijavio Povjerenstvu.”, stoji u priopćenju ministra Kujundžića.

Podsjetimo, u priči portala Telegram kao sporno navodi se činjenica da je ministar dio novca (300.000 kn) posudio, ali to nije navedeno u imovinskoj kartici. Također se problematizira i činjenica kako tvrdi da je osim pozajmice i kredita uložio svoju ušteđevinu (412.500 kn), no u imovinskoj kartici tih promjena nema.

Cijeli slučaj provjerava i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Foto: Admir Buljubašić/Hina