Užas u centru Zagreba: Vatrena stihija progutala nekoliko stanova. Bilo je strašno, susjeda je vrištala

Užas u centru Zagreba: Vatrena stihija progutala nekoliko stanova. Bilo je strašno, susjeda je vrištala

Ugašen je veliki požar koji je u utorak buknuo oko 20.40 sati u stambenoj zgradi u Ulici Jakova Gotovca u Zagrebu, a vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i dalje rade na sanaciji požarišta.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je u utorak navečer kako je u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Ulici Jakova Gotovca pokraj Kvaternikova trga opožareno osam stanova. Stanari su evakuirani, a za njihovo zbrinjavanje pobrinuo se Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, javljaju 24sata.

U izvješću Policijske uprave zagrebačke navodi se da je požar buknuo na četvrtom katu te se “proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima, kao i na krovište zgrade”.

Požar se prema stanovima širio preko fasade, a bilo je zahvaćeno oko 400 kvadratnih metara krovišta.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe jedna je osoba ozlijeđena i zbrinuta na mjestu događaja od strane djelatnika Hitne pomoći.

Požar je ugašen oko 23 sata, ali vatrogasci i dalje rade na sanaciji požarišta. U gašenju požara sudjelovalo je deset vozila i 31 pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

– Čuo sam vrisku na hodniku. Otišao sam gore, na četvrti kat, sve je bilo u dimu. Susjed je pokušao požar ugasiti aparatom, ali to nije išlo. Zvali smo policiju i vatrogasce i mislim da su svi došli relativno brzo, ali požar se dosta brzo proširio, ispričao nam je jedan od evakuiranih stanara.

Foto: HRT