Izvanredni sastanak s ministrom Kujundžićem: Plenković od njega traži da podnese ostavku?

Izvanredni sastanak s ministrom Kujundžićem: Plenković od njega traži da podnese ostavku?

Izvor iz Vlade potvrdio je za N1 da je u subotu navečer održan sastanak s ministrom zdravstva, Milanom Kujundžićem.

Izvor iz Vlade za N1 je dodao da u odlukama koje slijede glede ovoga slučaja treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a.

Drugi izvori iz HDZ-a, pak, da bi Kujundžić ostavku mogao dati već u ponedjeljak.

Jutarnji list tvrdi da je Kujundžiću tijekom  razgovora sugerirano da sam podnese ostavku, s obzirom na pritisak afera koji ne jenjava. No ministar nije pokazao interes da sam odstupi nego je naprotiv “prkosio tom prijedlogu”.

Sugovornici Jutarnjeg lista iz Vlade stekli su dojam da se ministar ne želi svojevoljno povući iz Vlade, ali nam nisu rekli koji bi mogli biti potezi premijera Plenkovića za slučaj da Kujundžić definitivno odbije prijedlog koji mu je na tom izvanrednom sastanku  bio priopćen.

“Na određeni način ovo doživljavam kao atmosferu linča, ali kad se uđe u politiku, čovjek treba biti spreman i za takve stvari. Pohvaljujem vas sve novinare koji ćete istražiti mene, pozivam i sva državna tijela da me istraže po svim osnovama. Potičem i vas i druge da istraže ne samo one koje su javne osobe, nego i brojne druge u vezi zarada, što su imali, što su dobili u vrijeme komunizma, što privatizacijom, što sada. Mislim da Hrvatskoj treba istina o svakome – tko što ima, koliko je zarađivao, koliko je platio poreza, prireza i drugih vrsta doprinosa. Odradite sve na meni do zadnjeg detalja, a onda i na svakome drugome”, rekao je Kujundžić u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare povodom napada na novinarku Slobodne Dalmacije pred njegovom kućom u Ivanbegovini.

Kujundžić je održao i sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem, a ostavka, kako je tada kazao, nije dolazila u obzir.

Foto: Admir Buljubašić/Hina