HRT se odriče Vrdoljakovog “Generala”: Direktor programa Kunić priznao da serija nije dobra i da je tekst katastrofalan

HRT se odriče Vrdoljakovog “Generala”: Direktor programa Kunić priznao da serija nije dobra i da je tekst katastrofalan

Programsko vijeće  HRT-a  raspravljalo je i o seriji  “General” koju je režirao Antun Vrdoljak. Člana Programskog vijeća Stipu Alfiera  upozorio je na brojne greške u seriji  pa ga je zanimalo je li netko pogledao seriju „General” prije nego je počelo njezino emitiranje na HTV-u.

Također, upitao se je li netko pogledao prije emitiranja novu dokumentarnu seriju „Predsjednik” autora Miljenka Manjkasa i Gordana Malića. „Zar mi nemamo u kući ljudi koji su o prvom hrvatskom predsjedniku u stanju napraviti dokumentarni serijal od deset epizoda”, rekao je.

Napominjući kako primjedbe za seriju „General” uglavnom stoje, član Vijeća Ivica Lučić rekao je da je pogledao prvu epizodu serije „Predsjednik” i nije mu jasno što bi u njoj bilo problematično da se govori o neobjektivnom pristupu predsjedniku Tuđmanu. Smatra da je ta dokumentarna serija prilično uravnotežena, nije dosadna te je napravljena vrlo korektno, Tportal.

Ravnatelj poslovne jedinice Program HTV-a Renato Kunić rekao je da je serija „General” ispala tako, kako je, a nitko nije s njom sretan. Ocijenio je da scenarij nije dobar a tekst je katastrofalan. No, nisu mogli ići u sudske sporove zbog raskidanja ugovora.

Vezano uz korištenje tuđih materijala u seriji „Predsjednik” tijekom prosvjeda zbog oduzimanja koncesije za emitiranje Radiju 101, Kunić je rekao da je tada na Trgu bana Josipa Jelačića bila i kamera HTV-a. Uz to, Manjkas im je poslao i očitovanje kako je bio spreman platiti te je kontaktirao Zagreb film i Radio 101, a nitko mu nije znao reći čiji je to materijal. Naveo je i da je Manjkas i danas na dispoziciji da se taj materijal plati.

Programsko vijeće primilo je na znanje i praćenje obaveza HRT-a definiranih Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom RH.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina