Ispod cijene: Bandićevi od prijatelja Šelendića kupili stan u strogom centru Zagreba za manje od 100.000 eura

Ispod cijene: Bandićevi od prijatelja Šelendića kupili stan u strogom centru Zagreba za manje od 100.000 eura

Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kupila je prije nešto više od mjesec dana stan od 68,52 kvadrata u Centru Zagreba, doznaje Index.

Stan se nalazi na Trgu Petra Petretića, u elitnom dijelu Zagreba, a Vesna Bandić ga je kupila od obiteljskih prijatelj Željka i Dragice Šelendić za 854 tisuće kuna. No, većina je novca, 720 tisuća kuna, odmah isplaćena na račun. Kupili su ga za Bandićevu kćer Ana-Mariju koja se par dana prije Nove Godine upisala kao vlasnica.

Radi se o stanu na drugom katu zgrade sagrađene 2006. godine koji su platili za svega 1474 eura po metru kvadratnom. Vještak za nekretnine rekao je za Index da stan vrijedi barem duplo cijene koju su ga Bandići platili.

No, u imovinskoj kartici Milana Bandića nema nikakvih naznaka odakle Vesni Bandić na računu 720 tisuća kuna. Naime, Bandići za kupovinu stana nisu uzeli kredit što znači da su ga kupili s novcem kojeg su imali na računu ili u gotovini.

Prodavatelj stana je Željko Šelendić, nekad jedan od najbogatijih zagrebačkih obrtnika, a koji je 16. listopada 1990. godine vratio kip bana Josipa Jelačića na glavni zagrebački trg. Prije desetak godina Šelendića se spominjalo u istragama oko natječaja s preskupim stolcima u dvorani Vatroslav Lisinski, kioska na Kvatriću, poslova s nadstrešnicama na stanicama za tramvaj i bus. Šelendić je dobivao unosne poslove s Gradom Zagrebom.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina