Bandić ponovno uhvaćen u muljaži: Kako se prije više od 20 godina prevarom dokopao stana u centru Zagreba

Bandić ponovno uhvaćen u muljaži: Kako se prije više od 20 godina prevarom dokopao stana u centru Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je u petak da su on i supruga Vesna kupili stan kćerki od novca koji su dobili prodajom naslijeđenog supruginog stana u Preradovićevoj ulici. Štoviše, od prodaje tog stana su otplatili i zasad nepoznati dio kredita, rekao je Bandić.

Podsjetimo, isplatili su 720.000 kuna u gotovini od ukupne cijene stana koja je 854.000 kuna, a taj novac nije bio ranije prijavljen u imovinskoj kartici. Kupili su stan od 68,5 četvorna metra u središtu Zagreba, što je manje od 1500 eura po kvadratu. Stan je prodao prijatelj Željko Šelendić koji tvrdi da to nije ispod cijene.

No, vratimo se na podrijetlo novca. Iako se vodi kao stan, u Preradovićevoj 13 se nalazila ruševna kućica u kojoj je stambeni prostor 40-ak kvadrata. I ona nije naslijeđena, nego je kupljena za siću od 35.000 kuna i to zato jer su se Milan i Vesna Bandić izgleda fiktivno razveli. Priča je otprije poznata, ali Redatelj Dario Juričan i njegov suradnik Hrvoje Appelt došli su do opsežne dokumentacije o tom razvodu, a Juričan je sve objavio, javljaju 24sata.

Početkom 1997. godine isticao je rok u kojem su oni koji su imali stanarsko pravo mogli otkupiti nekretnine u kojima su živjeli. Ali nisu smjeli imati drugu nekretninu. U proljeće 1996. godine, Milan i Vesna se razvode. Sudu su rekli da već dvije godine žive razdvojeno, te je sud iz njihovih izjava zaključio da su „nesuglasnosti u naravi takve da se bračna zajednica ne može obnoviti“.

Odmah nakon rastave, Vesna podnosi zahtjev za otkup stana na koji je pravo imala njena baka Anka Kolarić. Vesna tvrdi da je ona tamo neprestano živjela zadnjih 17 godina. Naravno, Bandići su tada imali stan u Bužanovoj 41 i tamo su živjeli. A prema svjedočenju susjeda i predstavnika stanara, živjeli su tamo i za vrijeme koje je Vesna navela da je živjela u Preradovićevoj, a i nakon „rastave“.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

 

Dario Juričan je sa svojim timom  napravio rekonstrukciju ove velike prevare i pljačke.  Evo što je otkrio.

Milane o Bandiću, 25.3.1996. razveo si se na sudu od supruge Vesne. Izveo si tu operaciju samo da supruga Vesna može otkupiti stan u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.
Vesna Bandić odmah je nakon razvoda podnijela Komisiji za stambene odnose grada Zagreba zahtjev za priznavanje stanarskog prava u Preradovićevoj 13, za stan od 38m2.
Vesna Bandić tvrdila je da u toj kući živi praktički od rođenja iako je tada živjela s tobom, tada još samo rezačem etiketa u nastajanju, u neboderu u Bužanovoj 41.
Samo dan nakon što je predala zahtjev, Komisija joj usvaja zahtjev za stanarsko pravo i Vesna otkupljuje stan za 35.760kn, što je tada bilo najmanje sedam puta manje od tržišne cijene.
Od razvoda braka do kupnje stana u Preradovićevoj prošlo je Milane – ravno sedam dana.
Sada Milane vrtiš priču da je supruga Vesna upravo od prodaje tog stana u Preradovićevoj kćeri kupila stan od tvog pajde Šele od 68m2.
Hvala ti što si nas podsjetio, rezaču etiketa, koju si složenu operaciju bio spreman napraviti za 38m2.
Danas tvoja kćer, majstore magle, zahvaljujući tvom poduzetničkom duhu ima skoro pa duplo kvadrata…
Isplatilo se, Milane, bravo!

Dario Juričan, gradonačelnik svemira
/Hvala Hrvoju Appeltu!/

P.S.
Naročito me veseli, Milane, tvoja objava od jučer:
“NEMA NIČEG SPORNOG U IMOVINSKOJ KARTICI GRADONAČELNIKA
Gradonačelnik se drži zakona i zakonske procedure (…)
Gradonačelnik uredno, ispravno i na vrijeme unosi promjene u svojoj imovinskoj kartici.”

A gdje su nestali, Milane, svi oni luksuzni satovi Zenith, Cartier, Piaget, IWC…. ?
Kamo su se odmetnuli oldajmeri iz Gruda… ?
Tko je progutao tri stana kojima si raspolagao i koristio se.. ?
Kako je isparilo 200.000kn gotovine koja ti je nađena u pretresu ureda i stana ?
A slike koje si pokušao sakriti kod Kikaša i zbog kojih ćeš u buksu na odmor na duže vrijeme jer si tražio Vidu Demarin da da lažni iskaz vezano uz te slike?
Ajde, ajde, rezaču etiketa, šalji i dalje medijske objave uredno, ispravno i na vrijeme kako se držiš zakona i procedure, uveseljavaj nas, možeš ti to