Kolinda traži pokretanje stegovnog postupka protiv zapovjednika Hrvatske ratne mornarice Ive Raffaellija

Kolinda traži pokretanje stegovnog postupka protiv zapovjednika Hrvatske ratne mornarice Ive Raffaellija

Hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović zatražila je pokretanje istrage i stegovnog postupka protiv zapovjednika Hrvatske ratne mornarice (HRM) Ive Raffanellija koji je u petak snimljen u broj vožnji, doznaje Dnevnik.hr.

Predsjednica je zatražila pokretanje istrage i stegovnog postupka nakon što su u petak mediji objavili snimku na kojoj se vidi kako automobil Ministarstva obrane (MORH), u kojem je bio Rafanelli, juri autocestom brzinom većom od 200 kilometara na sat.

MORH je ranije potvrdio da je u automobilu koji je vozio službeni vozač bio zapovjednik HRM-a koji nije bio na službenom zadatku već se vraćao kući u Tučepe s pogreba bojnika Marina Klarina stradalog u padu helikoptera kod Zlarina.

“Zbog žurnih privatnih obveza ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine koja je propisana na navedenoj dionici. Zapovjednik HRM-a izjavljuje da u potpunosti prihvaća odgovornost te je spreman snositi sankcije”, odgovorio je MORH Dnevnik.hr-u.

Foto. Menahem Kahana/Hina