Kakva blamaža Vojka Obersnela: Ne čita tekstove, ali zato na slijepo napada autore. Jesu li za sve “krive” Petir i Tomašić?

Kakva blamaža Vojka Obersnela: Ne čita tekstove, ali zato na slijepo napada autore. Jesu li za sve “krive” Petir i Tomašić?

U namjeri da se suprotstavi negativnim komentarima usmjerenim na umjetnički sadržaj svečanog otvorenja Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u isti je koš greškom strpao komentare Ruže Tomašić i Marijane Petir te Nore Krstulović, zbog čega se danas na društvenim mrežama i ispričao.

Jedan od rijetkih portala u Hrvatskoj koji se bavi isključivo kazalištem, u nedjelju je objavio tekst pod naslovom “Otvorenje Rijeka 2020 ili jedan od najsramotnijih dana u suvremenoj hrvatskoj povijesti”.

Premda bi se samo iz naslova moglo svašta zaključiti, klikom na članak, koji je ponuđen besplatno na portalu koji inače naplaćuje dio sadržaja, čitatelj odmah doznaje da kritika nije upućena Rijeci, ceremoniji otvorenja ili organizatorima, već premijeru, predsjednici i predsjedniku Sabora koji ne samo da u subotu nisu bili u Rijeci, nego ni na društvenim mrežama jednom rječju nisu spomenuli ovaj kulturno važan događaj za Hrvatsku, javlja N1.

Međutim, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je na otvorenju događaj nazvao “najvećim projektom hrvatske kulture”, prozvao je autoricu teksta i urednicu portala Teatar.hr Noru Krstulović zajedno s Ružom Tomašić i Marijanom Petir.

Naime, Tomašić i Petir su ranije na društvenim mrežama izrazile negodovanje zbog jugoslavenske zastave koja se našla u sklopu umjetničkog prikaza povijesti Rijeke.

Obersnel im je poručio da im može samo poslati link otvorenja iako “zna da ništa neće razumjeti” dodajući da je ponosan na izvođače.

Korisnici su ga ubrzo upozorili da drugi put pročita tekst prije nego što nekog prozove jer kritika Teatra.hr nije bila usmjerena prema umjetničkom sadržaju otvorenja.

Uslijedila je i isprika gradonačelnika.

“Moja isprika @teatarHr. Nisam pročitao tekst do kraja”, napisao je Vojko Obersnel.

Foto: Damir Senčar/Hina