Josip Klemm je osuđen na godinu dana zatvora zbog pronevjere tri milijuna kuna: Sada na sve moguće načine izbjegava zatvor?

Josip Klemm je osuđen na godinu dana zatvora zbog pronevjere tri milijuna kuna: Sada na sve moguće načine izbjegava zatvor?

Zbog ozljeda koje je navodno zadobio u prometnoj nesreći, Josipu Klemmu odgođen je odlazak na izvršavanje zatvorske kazne zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke do 1. ožujka 2020.

Josip Klemm, javnosti poznat kao jedan od organizatora prosvjeda u Savskoj i vlasnik zaštitarske tvrtke završio je početkom siječnja u Klinici za traumatologiju nakon što je sudjelovao u prometnoj nesreći kod Samobora i zadobio lakše ozljede, javlja N1.

Zbog toga je od suda tražio i dobio odgodu izvršenja kazne dok sud ne dobije mišljenje iz Zatvorske bolnice može li se Klemm liječiti u sklopu zatvorskog sustava.

Sud je donio odluku da mu se izvršenje kazne odgodi do 1. ožujka ove godine.

Klemmu je u srpnju Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu  od godinu dana zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine.

Prema prvostupanjskoj presudi, Josip Klemm je uz pomoć Radovana Štetića, bivšeg optuženika iz tzv. zločinačke organizacije, izvukao novac iz vlastite tvrtke

Nakon uhićenja Klemm je prvo izjavio da se ne smatra krivim, ali se kasnije branio da je postupak protiv njega inicirao SDP iz političkih razloga zato što je bio jedan od predvodnika prosvjeda u Savskoj kao i da nije oštetio ni svoju tvrtku niti državu.

Presuda je u međuvremenu, osim što je postala pravomoćna, postala i izvršna i on je primio rješenje o upućivanju na izvršenje zatvorske kazne, no to je, zbog prometne nesreće, odgodio do 1. ožujka 2020.

 

Foto: Danijel Kasap/Hina