Vojko Obersnel neće ispuniti želju Nini Raspudiću: Usput je predložio da mu Tvrtko Jakovina održi predavanje o Titovu Galebu

Vojko Obersnel neće ispuniti želju Nini Raspudiću: Usput je predložio da mu Tvrtko Jakovina održi predavanje o Titovu Galebu

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel odgvorio je Nini Raspudiću na njegovu zamolbu da mu osigura predstavljanje knjige na Titovom brodu Galeb. Nije udovoljio Raspudićevoj molbi, a usput ga je uputio na Tvrtka Jakovinu da mu objasni sve oko broda Galeb  u kontekstu njegova preoblikovanja u muzej.

“Brod Galeb trenutno se nalazi na obnovi u brodogradilištu Kraljevica i nije ga moguće koristiti do dovršetka obnove. Pozivam Vas da pričekate dovršetak obnove kada će Vam prostor za predstavljanje knjige biti ustupljen bez naknade. Više o obnovi i postavu broda Galeb u kontekstu preoblikovanja u brod-muzej, gospodinu Raspudiću može pojasniti gospodin Tvrtko Jakovina kao kolega s Filozofskog fakulteta koji je sudjelovao u osmišljavanju postava”, ističe gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Raspudić na svojoj Facebook stranici nije komentirao Obersnelov  prijedloga, ali je zato izvijestio svoje simpatizere u Rijeci da će ipak održati promociju knjige na drugoj lokaciji. Jedan od govornika bit će i popularni vjeroučitelj Marin Milatić.

Foto: Edvard Šušak/Hina