Milijan Brkić izabrao Miru Kovača: Evo kako su na to reagirali Plenkovićevi ljudi

Milijan Brkić izabrao Miru Kovača: Evo kako su na to reagirali Plenkovićevi ljudi

Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, Tomo Medved, komentirao je uoči sastanka u stranci potporu koju je Milijan Brkić iskazao protukandidatu Andreja Plenkovića za mjesto šefa stranke, Miri Kovaču.

“Ja neću cijeniti, naglašavam, imajmo povjerenja u članove HDZ-a da će oni vrednovati i ono što iznesemo u kampanji kao naše programe, ali i ono što smo kroz svoj rad pokazali obnašajući odgovorne pozicije”, rekao je Medved.

“Izbori su tek raspisani, danas je mogućnost prijave kandidata, možda bude još kandidata”, rekao je Medved.

Branko Bačić na ulasku u središnjicu stranke nije želio odgovarati na novinarska pitanja. “Izjavu ćete dobiti kasnije”, rekao je.

Član izbornog stožera Andreja Plenkovića, Ivan Anušić smatra da ne postoje pojedinačni timovi na unutarstranačkim izborima u HDZ-u. “Ja kažem da nema apsolutno nikakvih posebnih pojedinačnih timova koji sad rade nešto što kad završe izbori 15. ožujka neće raditi i drugi. Ne treba potencirati podjele, oni koji se natječu natječu se da bi vidjeli kako unaprijediti rad HDZ-a i provodili svoje ideje i vizije”, rekao je Anušić.

“Nismo jedni drugima suprotstavljeni kao na unutarstranačkim izborima”, dodao je.

Smatra da aktualni šef stranke, Plenković, ne gradi kult ličnosti, kako ga je okarakterizirao Milijan Brkić.

“Kult ličnosti se radi na specifičan način na koji su ga radili neki drugi bivši predsjednici HDZ-a”, rekao je Anušić, ne htijući otkriti o kome se radi.

“Ja to tako ne doživljavam, ja ću sada u biti reći zbog čega se sada dvoumimo i zbog čega Andrej Plenković, a zašto ne Andrej Plenković.U ovom trenutku u svemu ovome o čemu se radi, Andrej Plenković je napravio za budućnost Hrvatske više nego većina premijera koji su imali ulogu premijera u svom ovom vremenu od samostalnosti Republike Hrvatske. Ono što mene zanima i što je moj interes je budućnost Hrvatske, budućnost ljudi koji žive u ovoj Hrvatskoj, budućnost nas koji sad živimo i onih koji dolaze, budućnost Slavonije i Baranje. I dok to bude u fokusu i dok ja to budem percipirao da ide u tom smjeru, imat će moju potporu”, rekao je Anušić.

“Svi koji frazama pokušavaju na emocije dobiti birače, to za mene ne prolazi”, dodao je.

Odluku Milijana Brkića da podrži Miru Kovača i Ivana Penavu komentirao je i ministar Oleg Butković.

“On se odlučio, odabrao predsjednika stranke i svoju stranu”, rekao je Butković, ne htijući komentirati Brkićevu izjavu o kultu ličnosti Andreja Plenkovića.

“Suzdržimo se takvih izjava, takve izjave neće doprinijeti u jedinstvu HDZ-a”, rekao je Butković.

“Andrej Plenković je agilan četiri godine, ima rezultate i doći ce vrijeme kad će to sve pokazati”, kazao je prilikom dolaska u središnjicu HDZ-a Davor Božinović.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina