Brkić otkrio da je s Beljakom i HSS-om dogovarao koaliciju: Jedan zanimljiv detalj otkriva pozadinu njihovih dobrih odnosa

Brkić otkrio da je s Beljakom i HSS-om dogovarao koaliciju: Jedan zanimljiv detalj otkriva pozadinu njihovih dobrih odnosa

Milijan Brkić, aktualni zamjenik predsjednika HDZ-a, predao je u središnjici stranke kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a i odgovorio na prozivke Andreja Plenkovića da je on bio taj koji je 2016. godine zagovarao koaliciju s HNS-om umjesto s Mostom.

“Predao sam kandidaturu za potpredsjednika stranke, kao što sam i najavio. Sada kreće prikupljanje potpisa, pozvao bih sve članove da iskažu svoju volju, da potpišu onom kandidatu za kojeg misle da će zastupati njihove interese”, rekao je Brkić.

Odgovorio je na prozivke glavnog tajnika HDZ-a, Gordana Jandrokovića.

“Dok sam ja bio glavni tajnik nisam trebao tri pomoćnika, dok sam ja bio glavni tajnik radio sam samo posao glavnog tajnika, dok sam ja bio glavni tajnik pitajte članstvo na terenu kako je stranka funkcionirala, dok sam ja bio glavni tajnik pogledajte koliko smo pobjeda polučili i kakvi su bili rezultati, a ovo što govori Jandroković, pitajte njega”, rekao je Brkić novinarima, dodavši da su posljedice sadašnjih aktivnosti porazi na dvama izborima te da se članstvo na terenu imalo kome obratiti dok je on obnašao dužnost glavnog tajnika stranke.

Komentirao je i Plenkovićevu izjavu da se nakon izbora 2016. godine zalagao za koaliciju s HNS-om.

“Ja osobno sam prvo protiv koalicije s SDP-om i 2016. godine nakon parlamentarnih izbora bio sam protiv koalicije s Mostom i sa HNS-om”, rekao je Brkić, dodavši da je on tada bio bliži HSS-u.

“Od Beljaka i još 4 zastupnika HSS-a sam dobio potpise, osobno sam išao u njihovu središnjicu, za formiranje Vlade i predložio sam užem predsjedništvu da s HSS-om idemo u koaliciju. HSS je prihvatljiv partner, demokršćanska stranka, blisko svjetonazoski i ideološki i ova priča i mantra da sam htio koaliciju s HNS-om, ne znam tko to priča i zašto to govori”, rekao je Brkić.  zanimljivo je da su Beljak  i Brkić išli u istu srednju školu te da Beljak  prilično pohvalno govorio o  Milijanu Brkiću.

“Milijana Brkića znam iz srednje škole. Da smo prijatelji – nismo. Mislim da su Milijana Brkića mediji izokrenuli u nešto što on nije. On je bio jedan od najboljih učenika generacije. Da ga ne hvalim previše, mislim da ga bije jedna druga reputacija u odnosu na ono što on jest”, rekao je Beljak u emisiji Nedjeljom u dva.

 

Novinari su ga upitali znači li to da Andrej Plenković – laže.

“To ste vi rekli da on laže, možda je zaboravio, možda je preopterećen svojim poslom, danas je Stepinčevo i ima priliku ispovjediti te riječi”, rekao je Brkić, dodavši da je za Plenkovića rekao da je vrhunski stručnjak u vanjskoj politici te da dobro pliva u Bruxellesu.

“A što se tiče stranke, stanje nije onakvo kakvo bi trebalo biti, izgubili smo dvoje izbore. Članstvo se mora osloboditi, moramo se ujediniti”, rekao je Brkić.

Foto: Screenshot/N1