Šef lokalnog HDZ-a iz zagrebačke Dubrave požalio se Plenkoviću i vrhu HDZ-a: Mediji su nas uvijek prikazivali kao lopove i kriminalce

Šef lokalnog HDZ-a iz zagrebačke Dubrave požalio se Plenkoviću i vrhu HDZ-a: Mediji su nas uvijek prikazivali kao lopove i kriminalce

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je pozvao protukandidate na unutarstranačkim izborima da se nadmeću idejama koje su dobre za HDZ i državu, izrazivši uvjerenje da će svi pokazati političku kulturu i zrelost kako bi HDZ dobio plus u javnosti uoči parlamentarnih izbora.

“Uoči unutarstranačkih izbora važno je poslati poruku da u HDZ-u ima mjesta za sve, da je to demokratska stranka, da svi koji imaju ambiciju i žele pridonijeti HDZ-u to mogu i trebaju učiniti. Pozivam sve, pa i protukandidate, da to učinimo na način da od ovih unutarstranačkih izbora HDZ ima koristi – da se nadmećemo idejama koje su dobre za HDZ i Hrvatsku”, rekao je Plenković na obilježavanju 30. obljetnice osnutka HDZ-a Dubrava.

Svečano obilježavanje 30. obljetnice osnutka HDZ-a Dubrava u prostorijama Narodnog sveućilišta Dubrava. Foto: Dario Grzelj/Hina

Dubrava je simbol HDZ-a, ustvrdio je Plenković, jer je od tamo prvi predsjednik Franjo Tuđman krenuo u svoje brojne izborne pobjede, javlja Tportal.

Poručio je da HDZ radi za dobrobit Hrvatske i za Zagreb te je istaknuo projekte poput rotora, financiranja gradskih autobusa i tramvajske infrastrukture te plan povezivanja zračne luke s Kvaternikovim trgom.

“Važno je da svi vi članovi i članice toga budete svjesni i da sve te projekte prezentirate našim sugrađanima”, naglasio je.

Predsjednik Područnog odbora HDZ-a Donja Dubrava Antun Bačić ocijenio je da HDZ kroz ovih 30 godina “sokol nije volio”.

“Sokol su hrvatski mediji koji nam nikada nisu bili skloni, koji su nas uvijek prikazivali kao lopove i kriminalce, a sada se svi naslađuju kako ćemo se na unutarstranačkim izborima međusobno pobiti, prepoloviti i izgubiti na žestini. Mi im iz Dubrave, od kud je sve počelo, poručujemo da taj film neće gledati”, rekao je Bačić.

Foto: Dario Grzelj/Hina