Vulgarni i neotesani IDS-ovac Stojnić se ispričao novinarki i svim ženama: Zašto nije dao ostavku?

Vulgarni i neotesani IDS-ovac Stojnić se ispričao novinarki i svim ženama: Zašto nije dao ostavku?

Načelnik Tar-Vabrige Nivio Stojnić ispričao se u četvrtak priopćenjem za javnost novinarki “Glasa Istre” Chiari Bilić za jučerašnje vulgarnosti u telefonskom razgovoru, ocjenjujući da je riječ o “neprimjerenim riječima za koje nema nikakvog opravdanja”.

“Ovim se putem želim javno ispričati novinarki ‘Glasa Istre’ na mojim neprimjerenim riječima u našem jučerašnjem telefonskom razgovoru. Ispričavam se njoj, redakciji i cjelokupnoj javnosti što sam koristio neprimjereni rječnik kojim se kao javna osoba koju su izabrali građani ne bih smio služiti”, priopćio je načelnik Stojnić.

Dodao je kako “ne želi objašnjavati pozadinu cijele priče ni zašto se osjetio isprovociranim jer nema opravdanja za takve riječi”, javlja Novi list.

“Žao mi je da se novinarka osjeća pogođenom i nadam se da ću joj se moći i osobno ispričati. Također, ispričavam se i svim ženama. Moj je ispad okarakteriziran kao seksistički i uvredljiv prema ženama, što mi nikako nije bila namjera”, priopćio je Stojnić.

U vezi s imovinom, istaknuo je kako “nema što skrivati, kako nikome nije ništa uzeo, a za mnogo toga što posjeduje zahvaljuje svojim vrijednim roditeljima”.

“Žao mi je što nisam u potpunosti pravilno ispunio svoju imovinsku karticu, ali – tko radi, taj i griješi. Ne radi se o namjernom propustu. Time se bavi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i uvjeren sam da će dobro odraditi svoj posao”, napisao je Stojnić.

Zaključio je da je na raspolaganju svojoj stranci (IDS), koja će odlučivati o njegovu statusu.

“Glas Istre” jučer je izvijestio da je načelnik općine Tar-Vabrige Nivio Stojnić prostački i potpuno neprimjereno svojoj dužnosti reagirao u srijedu tijekom telefonskog razgovora s novinarkom “Glasa Istre”, koja je tražila objašnjenje o njegovim imovinskim karticama.

– Nazvala sam gospodina Stojnića danas oko 11.40 sati da ga upitam zašto u svojoj imovinskoj kartici nije naveo svoj OPG. On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu – “oćete mi po…iti k…c, možete mi po…iti k…c”.

Ja sam ga potom upitala ako to znači da mi neće odgovoriti na pitanje, a on je i dalje ponavljao istu rečenicu. Tu je naš razgovor završio, rekla je Chiara Bilić, koja o slučaju Stojnić izvještava posljednjih tjedana.

Foto: Facebook