Glavni urednik portala Dnevno.hr i tjednika 7Dnevno tvrdi da je nevin: Osvećuje nam se moćni mason Nikica Gabrić

Glavni urednik portala Dnevno.hr i tjednika 7Dnevno tvrdi da je nevin: Osvećuje nam se moćni mason Nikica Gabrić

Glavni  urednik  portala  dnevno.hr i tjednika 7Dnevno dao je svoje viđenje  sukoba s  utjecajnim   dr.  Nikicom  Gabrićem.   U opširnom tekstu ističe da nije bilo  riječi o iznuđivanje nego  da je njegova redakcija bila izložena raznim pritiscima utjecajnih ljudi  iz masonskih krugova kojima nije odgovaralo objavljivanje  velikog teksta o masonskoj loži  Veliki  Orijent  Hrvatske  kojoj je načelu dr. Nikica  Gabrić. Cigoj tvrdi da mu je  Gabrić nudio  razne  oblike financijskih ponuda kako bi odustali od daljnjeg  objavljivanja  tekstova o  masonskoj loži Veliki Orijent Hrvatske,  a prepričao je i dramatičan  sastanak  s Nikicom Gabrićem  noć uoči objavljivanja. Tekst  Marka Cigoja prenosimo u cijelosti.

“Danas ujutro policija je banula na vrata i privela vlasnicu portala dnevno.hr i tjednika 7Dnevno Mariju Dekanić, glavnog urednika ta dva medija Marka Cigoja te bivšeg zamjenika glavnog urednika Vuka Radića. U policijskoj stanici u zagrebačkoj Heinzelovoj zadržani su više od devet sati, ispitivani i obaviješteni su da su osumnjičeni zbog navodnog počinjenja kaznenog djela iznude u pokušaju iz članka 243 st. 1 i 2 kaznenog zakona.

Ovo privođenje kulminacija je događaja posljednjih dva mjeseca. Naime, redakcija tjednika 7Dnevno i dnevno.hr sredinom prosinca 2019. kontaktirala je doktora Nikicu Grabića i obavijestila ga da je anonimno primila PDF izdanje prvog broja magazina Loža, glasnika koji dobrovoljno izdaje masonska organizacija poznata pod imenom Veliki Orijent Hrvatske. Taj je glasnik objavio vođa Velikog Orijenta Hrvatske Nikica Gabrić, kako bi promovirao svoju tajnu organizaciju i u njemu je publiciran niz fotografija, imena i tajnih rituala jedne od najmoćnijih tajnih organizacija u Hrvatskoj.

 

 

Uredništvo tjednika 7Dnevno i portala dnevno.hr u interesu je javnosti objavilo ovu informaciju o najmoćnijoj masonskoj loži u Hrvatskoj. Čak i prije objave, krenuli su pritisci na uredništvo. Kontaktirao nas je jedan visokopozicioniran političar i tražio sastanak između glavnog urednika tjednika 7Dnevno i Nikice Gabrića, vođe Velikog Orijenta Hrvatske.

Kako je ugovaranje ovog sastanka trajalo neko vrijeme, glavni urednik tjednika 7Dnevno Mark Cigoj i Nikica Gabrić sastali su se u četvrtak, 9.1.2020, noć prije nego će se 7Dnevno pojaviti na kioscima, ali nakon što je tjednik već otisnut. Na tom je sastanku Nikica Gabrić prvo glavnom uredniku ponudio mjesto u masonskoj loži Veliki Orijent Hrvatske. Nakon što je ta ponuda odbijena, krenule su prijetnje. Gabrić je prijetio da su među njegovim članovima najviši ljudi u Državnom odvjetništvu, sam vrh Ureda predsjednice, vrh zagrebačke policije, utjecajni sudci i nekoliko visokih dužnosnika SOA-e, te da bi bilo kakva objava daljnjih tekstova o Velikom Orijentu Hrvatske moglo rezultirati žestokom osvetom. Prijetio je zatvaranjem te osvetom putem moćne medijske kompanije, pozivajući se na svoje utjecajne članove i zabranom izlaska tjednika 7Dnevno.

Nakon toga sastali su se još dva puta. Tim prilikama Gabrić je Marku Cigoju nudio razne oblike financijskih ponuda kako bi odustali od daljnjeg objavljivanja, no Cigoj je svaki puta to odbio i nudio Gabriću da iznese svoju stranu priče koja će bez ikakvih kraćenja biti objavljena.

Ubrzo nakon prvog sastanka vlasnicu tjednika Mariju Dekanić nazivali su brojni članovi masonske organizacije i nuditi oglase kako bi se spriječilo daljnje objavljivanje. Redakcija na to nije pristala, i kako je Cigoj rekao prvi put, objavljena su tri nastavka.

Prijetnje koje je Nikica Gabrić izgovorio na tri sastanka, danas su ostvarene. Kompletna vlasnička i urednička struktura tjednika 7Dnevno i portala dnevno.hr u rano je jutro privedena na policiju, gdje su zadržani do kasnih popodnevnih sati. Tek nakon 6 sati zadržavanja, vlasnica i članovi redakcije su obaviješteni su da će biti ispitani u svojstvu osumnjičenika za kazneno djelo iznude u pokušaju.

Uredništvo i vlasnica tjednika 7Dnevno najavljuju da će tužiti Gabrića za prijetnje, koje su zabilježene ukoliko je Gabrić zaista prikriveno u suradnji s DORH-om snimao razgovore, te prijaviti ga za krivokletstvo izjavljeno DORH-u i policiji.

Zanimljivo je da je policija uredništvo i vlasnicu upozorila da ne smiju otkrivati detalje iz tajne istrage, a dok su još bili na razgovoru u policiji, Jutarnji list, isti onaj s kojim je Gabrić prijetio i koji je trenutno u vlasništvu ugledne masonske obitelji Hanžeković, objavio je najsitnije detalje istrage koje ni uredništvo ni vlasnica nisu uspjeli doznati ni od policajaca koji su ih ispitivali.

Ovo je nezapamćeni udar na slobodu medija u Hrvatskoj. Ako je i od masona, previše je. 7Dnevno i dnevno.hr nastaviti će pisati o masonima i o svim drugim temama koje su od interesa javnosti, pa makar nas Gabrić preko svojih utjecajnih članova privodio svaki tjedan, a Jutarnji list o tome pisao”,  piše  Mark Cigoj, glavni urednik portala dnevno.hr i tjednik 7Dnevno.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina

Facebook Comments