Zakasnila je samo 30 godina: Zdravka Bušić se zalaže da se malo jače kontroliraju uhljebi koji ulaze u HDZ

Zakasnila je samo 30 godina: Zdravka Bušić se zalaže da se malo jače kontroliraju uhljebi koji ulaze u HDZ

Kandidatkinja za potpredsjednicu HDZ-a Zdravka Bušić komentirala je unutarstranačke izbore u HDZ-u  i  stanje u stranci.

O Plenkovićevom protukandidati Miri Kovaču kaže da mu je bila zamjenica dok je bio ministar vanjskih poslova i da je s njim korektno surađivala. Uvjerena je da je Plenković po sposobnostima za predsjednika Vlade neusporediv u odnosu na Miru Kovača.

O svojim političkim opredjeljenjima kaže: “Ja stojim uvijek ondje gdje stojim – u desnom centru, što se tiče tih etiketiranja tko je desno, a tko lijevo, ako biste me pitali za neke socijalne programe ja bih možda bila lijevija nego drugi, a što se tiče zaštite nacionalnih interesa sam  desno od centra. Mislim da sam i suverenist i to je stvar unutar političkih previranja i tko bi htio na koju poziciju doći kada se priča o tome.”

Na pitanje o izjavi Milijana Brkića o kultu obožavanja vođe kaže da je to i uvreda inteligencije i da je izrečeno izvan vremena i prostora, javlja N1.

Ističe da teško doživljava afere koje mediji otkrivaju o pojedincima iz HDZ-a jer nikada nije bila dio nijedne afere niti ima u životu repova. Neprirodno joj je da netko ulazi u politiku zbog ostvarivanja vlastitog interesa. “Mislim da bi trebali imati jače filtere koga primamo u stranku i iz kojih razloga ljudi ulaze u stranku”, rekla je.Nažalost,  zakasnila je samo 30 godina.

Nada se da će HDZ i svi ostali, te Hrvatska biti normalna država gdje ćemo ulaziti u stranke različitih svjetonazora i opcija jer vjerujemo u te stvari i da neće biti takvih pojavnosti poput korupcije. Zalaže se da svi ostvare nešto dobro jer ima puno lošeg u svijetu. Žao joj je zbog tih afera i posrami je to.

Na pitanje o nasljeđu Franje Tuđmana kaže da treba uzeti u obzir kontekst vremna i da se predsjednik Tuđman već  1996. razbolio pa se nije uspio baviti privatizacijom. “Mislim da je njegovo neupitno nasljeđe slobodna Hrvatska, nije nažalost dovoljno dugo živio da se pozabavi negativnim stvarima poput koruptivne privatizacije”, zaključila je Bušić.

Foto: Admir Buljubašić/Hina