Ministar Bošnjaković najavljuje Jelenićevu smjenu: Ugled državnog odvjetnika je stradao zbog masonskih obračuna

Ministar Bošnjaković najavljuje Jelenićevu smjenu: Ugled državnog odvjetnika je stradao zbog masonskih obračuna

Nakon što je Dražen Jelenić javno rekao da je Nikica Gabrić, inače poduzetnik i veliki masonski majstor, pokušao utjecati na predistražni postupak, oglasio se Gabrić i rekao da je Jelenić taj koji je tražio uslugu, da je cijeli razgovor snimljen te zaprijetio objavom, javljaju 24sata.

Nova TV pak saznaje da je s Draženom Jelenićem zbog svega već razgovarao ministar Dražen Bošnjaković, a Vlada bi se oko svega trebala izjasniti u srijedu.

– No, nedvojbeno je da je glavni državni odvjetnik u problemu i da bi bio na puno sigurnijem terenu i u puno komotnijoj poziciji da nije član masonske lože. Zašto? Zato što svaki sljedeći izvidi ili predistražne radnje ili sama istraga u kojoj se pojavi ime i prezime nekoga tko je član masonske lože može dovesti u pitanje njegovu objektivnost, sukob interesa, nepristranost u tome i samu moralnu upitnost tog članstva, objasnio je reporter Nove TV Andrija Jarak.

– Glavni državni odvjetnik bi trebao biti potpuno neovisan, izbjegavati bilo kakav aktivizam, članstvo u političkoj stranci ili čak udruzi građana koja se bavi humanitarnim radom ili zaštitom životinja, kako bi izbjegao pitanje je li u sukobu interesa i je li objektivan.

Foto: Naslovnica Naci