Otkriveno tko je Jelenića vrbovao u masonsku ložu: Zašto još uvijek skriva ima svoje nove lože?

Otkriveno tko je Jelenića vrbovao u masonsku ložu: Zašto još uvijek skriva ima svoje nove lože?

Bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić smijenjen zbog članstva u masonskoj loži, a portal Danica ekskluzivno doznaje tko ga je ubacio u tu tajnovitu i moćnu organizaciju.

Riječ je o predsjedniku uprave Belupa Hrvoju Kolariću, koji je u to vrijeme bio član i Veliki majstor u Gabrićevoj masonskoj lože Veliki orijent Hrvatske. Kako doznajemo, Jelenić je primljen upravo na Kolarićev nagovor i preporuku.

Naši izvori otkrivaju kako su Kolarić i Jelenić dugogodišnji prijatelji, znaju se još iz Kolarićevih studentskih dana jer su živjeli u istoj zgradi u Zagrebu. Dvije obitelji redovito ljetuju zajedno na moru i čvrsto su povezani prijateljstvom.

Jelenić je priznao kako je među slobodne zidare pozvan početkom ožujka 2018. godine. No, već u listopadu iste godine s još nekoliko članova odlučuje napustiti Veliki orijent Hrvatske.

Kolarić  sjedi prvi s lijeva u prvom redu Foto: Časopis Loža

Nakon otkrića da je mason, Hrvoje Kolarić u Belupu se među kolegama, tako se priča u kompanijskim krugovima, opravdavao kako on više nije član Gabrićeve masonske lože. Navodno je bio u skupini s Jelenićem koja je osnovala svoju ložu.

Veliki orijent Hrvatske ima je četiri podorganizacije, odnosno Stupa. Na čelu jednog od njih, i to kao mason najvišeg 33. stupnja, bio je Hrvoje Kolarić kao Veliki majstor Stupa ljepote.

U Hrvatskoj, prema neslužbenim informacijama, trenutačno djeluje sedam slobodnozidarskih organizacija, ali samo tri su službeno registrirane kao masonske udruge građana. Kojoj od njih danas pripadaju Jelenić i Kolarić, nije poznato. Pokušali smo tu informaciju dobiti od Državnog odvjetništva, ali Dražen Jelenić i dalje skriva  ime  lože u koju je navodno otišao s Kolarićem.

„Ono što ne piše u tjedniku Nacional, a potrebno je naglasiti, jest da sam u listopadu 2018. godine, zajedno s još nekolicinom članova napustio udrugu kojom rukovodi Nikica Gabrić, budući da su ti članovi osnovali novu istovrsnu udrugu, koje sam član. Od kraja ožujka 2018. godine pa do danas, zbog brojnih poslovnih obveza ni na koji način ne sudjelujem niti u radu udruge Nikice Gabrića iz koje sam istupio, a niti u radu novoosnovane istovrsne udruge”, stoji u odgovoru Državnog odvjetništva s pojašnjenjem da “više informacija o nazivu udruge i njezinu vođenju ne možemo dati”.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments