Miro Bulj se obrušio na ministra Ćorića: Zašto mu smeta braniteljica i doktorica Ljiljana Zmijanović

Miro Bulj se obrušio na ministra Ćorića: Zašto mu smeta braniteljica i doktorica Ljiljana Zmijanović

Saborski zastupnik Miro Bulj je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru opet upozorio na nedopustivo ponašanje ministra Tomislava Ćorića koji uporno želi mimo svih pravila za ravnateljicu NP Krka postaviti svoju kandidatkinju, iako dr. Ljiljana Zmijanović ima bolje stručne reference i uz to i status braniteljice.

Bulj se osvrnuo na zahtjev za izuzeće sutkinje splitskog Upravnog suda u predmetu koji je Zmijanović povela protiv Ministarstva zaštite okoliša.

“Ministar Ćorić ne poštuje zakone, to je dokazao u ovom slučaju, a sada utječe i na sud, kako bi upravljao ovim postupkom. Ćorić je već jednom imenovao Slavicu za ravnateljicu, iako je imao odluku Upravnog suda koji je poništio rješenje o njenom izboru. Ali njemu je bila važnija iskaznica, a gospođa Nella Slavica ima iskaznicu i HDZ-a i HNS-a. Zmijanović nije imenovana iako ima bolje kvalifikacije i po pitanju obrazovanja i ostalih uvjeta, tvrdi Bulj.

Miro Bulj naglašava da ministar Ćorić sabotira pravosuđe i odluke institucija.

„Tražim od premijera Plenkovića da smijeni ministra Ćorića, čovjeka koji sabotira sudstvo, koje bi trebalo biti neovisno“, rekao je Bulj.

Foto: Edvard Šušak/Hina

Facebook Comments