Vesna Pusić komentirala odlazak Dražena Jelenića: Željka Markić je puno opasnija od masona

Vesna Pusić komentirala odlazak Dražena Jelenića: Željka Markić je puno opasnija od masona

Bivša ministrica vanjskih poslova i saborska zastupnica GLAS-a Vesna Pusić u Novom danu komentirala je akutalna politička zbivanja. Osvrnula se na stabilnost Vlade Andreja Plenkovića, odnos HDZ-a i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te problematiku povezanosti dužnosnika s tajnim organizacijama koja se iskristalizirala u aferi bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića i njegovog članstva u masonskoj organizaciji.

Prošlog je tjedna glavna vijest bila afera sada već bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića zbog njegova članstva u masonskoj ogranizaciji zbog čega je, na kraju, morao i odstupiti. Pusić kaže, činjenica da je mason u čitavoj priči nije najveći problem.

“U procesu razotkrivanja pokazale su se neke njegove karakteristike koje ga diskvalificiraju da bude glavni državni odvjetnik. Imali smo dobre ljude na toj poziciji, a očito je Vlada tražila nekog slabijeg tko će slušati vlast što je uvijek pogreška.

Visoki profesionalni kriteriji su jedina garancija dobro obavljenog posla. Ovo s masonerijom je smiješno, no nije smiješno to što se nije izuzeo iz slučaja Gabrić kada je bio osobno involviran. On ima šest zamjenika, bilo tko se mogao baviti tim slučajem. On se ugurao da vodi taj slučaj što pokazuje kako je generalno vidio svoj posao, to ga diskvalificra.

Mi imamo masu različitih orgnizacija po tom uzoru, od rotarijanaca, “Braća Hrvatskog zmaja”, sve je to ista ideja okupljanja elitnih ljudi koji si pomažu u biznisu, a po mom mišljenju imaju pomalo smiješne rituale. Ne vidim to opasnim, ne vrbuju djecu, “U ime obitelji” je puno opasnija organizacija po mom mišljenju”. Zaprao je htjela reći da je Željka Markić opasnijaod masona.

S obzirom na to, treba li SOA vršiti sigurnosnu provjeru glavnog državnog odvjetnika?

“I sama sam prošla sigurnosnu provjeru, nije to nikakva strašna stvar. No, sigurna sam da se i bez te provjere sve znalo, mi smo malo društvo. No, pretpostavljam da to nije izgledalo značajno dok nije došlo do ovog cirkusa koji je ukazao da na to mjesto ne možeš gurati nekvalitetnu osoba koja nema profesionalnu čvrstinu samo kako bi imao poslušnika. Dah ti stane kada čuješ njegovo objašnjenje o pristupanju masonima, da mu je to imponiralo, to je zastrašujuće”, smatra Pusić.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments