Plenković “na lomači”: Ja sam već puno puta bi zapaljen i nemam problema s tim. Zašto je protiv spaljivanja gay para?

Plenković “na lomači”: Ja sam već puno puta bi zapaljen i nemam problema s tim. Zašto je protiv spaljivanja gay para?

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka područnih odbora HDZ-a Brezovica, Novi Zagreb – Zapad, Novi Zagreb – Istok. Komentirao je spaljivanje lutke gay para u Imotskom i unutarstranačke izbore u HDZ-u.

Upitan kako gleda na spaljivanje lutke gay para u Imotskom, kazao je: “Točno onako kako smo priopćili. To je moj stav. Mi smo bili u Londonu i organizirali ovo priopćenje koje mislim da je pokrilo stvar u cijelosti”,javlja N1.

“Dakle, mi smo vidjeli svega kod ovih naših karnevala. Ja sam već puno puta bio zapaljen. Ja nemam nikakav problem s time. Ono što je poruka da bilo koje poruke ovog tipa prema bilo kojoj manjini u Hrvatskoj po meni nisu nešto osobito niti duhovite niti zabavne. I to je ono što je ključ naše poruke i mislim da trebamo izbjegavati bilo kakve poteze koji dijele društvo, koji vrijeđaju nečije dostojanstvo, a u konačnici bilo je toga poprilično i sa nekih drugih strana pa bi bilo dobro da su oni koji su glasni danas budu glasni i tada”, dodao je.

Kratko se osvrnuo i na Penavine tvrdnje da je bilo teško prikupiti potpise jer članovima ima puno manje nego što je stvarna brojka te kako je bilo opstrukcija pri prikupljanju potpisa.

“HDZ je išao u jedan ogroman demokratski iskorak u odnosu na druge stranke. Dakle, prva smo stranka koja bira šest čelnih ljudi neposrednim izborom naših članova i članica. Mislim da je to jako dobro. Taj Statut smo promijenili 2018., dakle u mandatu ovoga vodstva HDZ-a. Mislim da je to dobra poruka. Sve ove varijante da ima nekih opstrukcija, da je nešto teško. Ja lijepo molim sve kolege neka daju konkretne dokaze gdje, tko, kako, zašto, kada Središnjem izbornom povjerenstvu. Ja sam tražio moje kolege da provjere je li se nešto stvarno negdje događa. Nikakvih konkretnih primjedbi i dokaza nema. Prema tome, ovo plakanje po medijima je malo smiješno”, rekao je Plenković.

Foto: Danijel Kasap/Hina

Facebook Comments