Otkriven još jedan član masonske lože: Zanimljivo je njegovo objašnjenje. Spominje nekakvu zabunu

Otkriven još  jedan član masonske lože: Zanimljivo je njegovo objašnjenje. Spominje nekakvu zabunu

Nakon afere glavnog državnog odvjetnika u ostavci Dražena Jelenića, hrvatska javnost pokazala je veliki interes za to tko je mason u Hrvatskoj. Sve više imena pojavljuje se u javnosti,  a neki drugi se razotkrivaju ili sami ili se njihova imena i fotografije pojavljuju u internim biltenima pojedinih masonskih loža. Portal Direktno u posjedu je jednog od tih ‘masonskih biltena’ koji kruži i društvenim mrežama, a na jednoj od fotografija nalazi se i nekadašnji zamjenik predsjednika Uprave koncerna Ericsson Nikola Tesla d.d. i današnji vlasnik i direktor tvrtke konzultantske tvrtke Lator Rajko Pfaff.

 

Dakle, portal Direktno u posjedu je tromjesečnog izdanja on-line časopisa za članove Velike lože Hrvatske Kutnik u kojemu se navodi da je 27. travnja 2013. godine održana svečana skupština Velike lože Hrvatske te da je ‘tom prigodom Veliki majstor zavjetovao časnu braću starješine’, a na popisu zavjetovanih nalazi se i ‘brat Rajko Pfaff, Loža Tri svjetla’.

Kako smo već pisali, Velika lože Hrvatske najpoznatija je po tome da je na čelu udruge bio pokojni odvjetnik i izdavač Marijan Hanžeković, a u izdanju tromjesečnika navodi ga se kao ‘velikog rizničara’.

Pfaff: Nisam član masona, to je vjerojatno neka zabuna

Kako je navedeno na Pfaffovom LinkedIn profilu, u Ericssonu je proveo 34 godine, sve do 2004. godine. Sljedeće dvije godine provodi na čelu tvrtke KATE-KOM, a prema podacima Poslovne Hrvatske, 2005. osniva i vlastitu tvrtku za ‘savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem’ specijaliziranu za konzalting u telekomunikacijama Lator d.o.o u kojoj je ujedno i prokurist.

Upravo pomoću podataka tvrtke Lator navedenih na stranicama servisa FinInfo redakcija portala Direktno dolazi do broja mobitela Rajka Pfaffa koji u telefonskom razgovoru s novinarom demantira članstvo u masonskoj loži, ističe da mu nije poznato da je njegov lik izašao u časopisu te dodaje da je vjerojatno riječ o zabuni.

“Ne znam kakav je to časopis… Ne, ne, nisam član. To je vjerojatno neka zabuna”, rekao je Pfaff. Na naš upit je li ikada bio član masonske lože Pfaff više puta navodi da nije te tako.

Na slici:  Članovi  Velike lože Hrvatske

Foto: Bilten Kutnik

Facebook Comments