Branko Bačić postavio svojevrstan ultimatum Draženu Jeleniću: Treba se odrediti je li član masona ili nije

Branko Bačić postavio svojevrstan ultimatum Draženu Jeleniću: Treba se odrediti je li član masona ili nije

Novinari su pitali Branka Bačića je li mu sporno što javnost i dalje ne zna kojoj masonskoj loži pripada bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić. On je odgovorio  da ne bi trebao pripadati ni jednoj masonskoj loži i hrvatska javnost se time uopće ne bi smjela zabavljati.

„I nakon ostavke gospodina Jelenića on ne može obavljati bilo koju dužnost, a pogotovo ne na tako visokoj razini, kao što je zamjenik Glavnog državnog odvjetnika, niti biti član bilo kakve organizacije, udruge koja je u sukobu interesa s njegovim osnovnim poslom. Kad se prihvati određena dužnost, pogotovo u pravosudnoj vlasti onda članstvo u bilo kojoj organizaciji koja izaziva podozrenje i čiji rad nam do kraja nije jasan – u takvim organizacijama nije mjesto pravosudnim dužnosnicima u Hrvatskoj“, istaknuo je Bačić novinarima u Saboru.

„Najprije trebamo razriješiti gospodina Jelenića i vjerujem da ćemo to napraviti u petak. Ove dvojbe da se ne može u isto vrijeme biti državni odvjetnik i pripadnih jedne takve organizacije će se razriješiti. Gospodin Jelenić će se trebati odrediti je li član masona ili nije u isto vrijeme dok je zamjenik glavnog državnog odvjetnika“, zaključio je Bačić na izjavu ministra Dražena Bošnjakovića da neće pokrenuti stegovni postupak protiv Jelenića.

 

Foto: Lana Slivar Dominić7Hina