Stier optužuje Plenkovića: Vodili su se sukobi s ljudima, s referendumskim inicijativama. Škoro nije naš neprijatelj

Stier optužuje Plenkovića: Vodili su se sukobi s ljudima, s referendumskim inicijativama. Škoro nije naš neprijatelj

Kandidati Opcije za promjene predvođeni Mirom Kovačem predali su potpise za kandidaturu na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

Nakon što je Andrej Plenković jučer predao 45 tisuća potpisa, Kovač je otkrio kako ih je prikupio 17 tisuća i 2. No tvrdi – od masovnosti nema ništa jer siguran je da će svi oni koji su im dali potpise, na izborima 15. ožujka dati i svoj glas.  Unutarstranačke izbore u HDZ-u komentirao je Davor Ivo Stier, javlja RTL.

“Sve će odlučiti naši članovi i vidjet ćete – odlučiti će se većinski za promjene. Nakon izbora moramo staviti sve glave skupa. Mi smo stranački prijatelji. Samo HDZ koji okuplja je HDZ koji pobjeđuje”, poručuje Davor Ivo Stier  Stier i dodaje:

“Opcija za promjene će dobiti većinsku potporu, ali je važno da idemo svi zajedno i da pobijedimo na izborima”, ponovno će.

Na pitanje da li onda Plenković ne okuplja HDZ-ovce, Stier kaže:

“Vodili su se sukobi s ljudima, s referendumskim inicijativima… Umjesto sukoba, mi želimo dijalog. Podijelilo se naše biračko tijelo. Mi ga želimo okupiti”, jasno će.

Na pitanje o Miroslavu Škori, Stier kaže:

“Oni nisu naši neprijatelji ni suparnici, s njima želimo pokrenuti dijalog. Naš suparnik je ljevica i SDP”, jasno će.

Na pitanje je li mu žao što Škoro i dalje nije u HDZ-a, poručuje:

“Volio bi da, svi koji mislimo na platformi suverenističke politike, da ako već ne budemo u HDZ-u, da imamo suradnju. Ako bi on htio, naravno da bi bilo dobro da je Škoro u HDZ-u. Međutim, on odlučuje sam kako će ići. Ono što mi moramo definirati je da je HDZ demokršćanska stranka, gdje ima mjesta i za malo liberalnije i one konzervativnije, ali da vodi politiku gdje je glavni suparnik ljevica”, kazao je Davor Ivo Stier i zaključio:

“Ja sam dao potporu Miri Kovaču, ali naravno da su dobrodošli svi pa tako i Milijan Brkić koji želi dati podršku opciji za promjene”, kazao je.

Ima i vaš glas, pitala ga je naša reporterka.

“Uzajamno je to”, rekao je na kraju Stier.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments