Bitka za HDZ: Hrvoje Tomasović napao Miroslav Škoru i Ružu Tomašić

Bitka za HDZ: Hrvoje Tomasović napao Miroslav Škoru i Ružu Tomašić

Gost N1 Studija uživo bio je bivši član HSP-a i sadašnji HDZ-a, liječnik Hrvoje Tomasović. Objasnio je zašto se odlučio kandidirati za potpredsjednika HDZ-a i kako je skupio potpise.

Hrvoje Tomasović kaže kako je i sam iznenađen što je prikupio oko 10.000 potpisa. “Ovo je jedan zavidni stupanj demokracije i ja sam dokaz toga. To nije bilo moguće prije pet godina, doći i tako se kandidirati, tko tvrdi da je bilo moguće, ja tvrdim da nije”, rekao je.

Nastavlja da je dugo u politici, ali je većinu vremena proveo kao član HSP-a prije nego je izbačen nakon čega je, tvrdi, stranka propala.

Misli da je HDZ stranka koja sada najbolje ocrtava njegovu političku orijentaciju. Kaže da je lako dati potpis za kandidaturu, ali ne i dati glas.

“Neka izađu sada i kažu ako su nezadovoljni. Evo im sada prilike, imate 9-10 kandidata za potpredsjednika i različite kandidate za predsjednika i ako vam se nešto ne sviđa sada mijenjajte”, poručio je stranačkim kolegicama i kolegama.

Volio bi da prođe na izborima jer vjeruje da HDZ-u trebaju novi igrači da se malo izmijeni krvna slika.

“HDZ ne može funkcionirati kao centristička stranka, nikako kao lijeva ili krajnje desna jer to nije. HDZ treba biti centro-desna stranka”, zaključio je.

Misli da HDZ može imati i tzv. desno krilo i frakcije i funkcionirati.

Za Andreja Plenkovića kaže da ne vidi da je lijevi kako mu govore nego da je centrist. Tomasović ističe da ne pripada nijednom bloku i da jedino od istaknutih HDZ-ovaca poznaje Tomu Medveda i to još iz rata.

Kaže da se u cijelu priču oko kandidature uputio iz čistog vlastitog altruizma jer ima svoj posao, karijeru, kuću i Mercedes i ništa mu ne treba.

Govoreći o parlamentarnim izborima kaže da bi se složio s koalicijom HDZ-a i nove stranke Miroslava Škore. “On će u trenutku kada dođe situacija možda u 12 potpisati koaliciju s HDZ-om, a onda u 13 sati sa SDP-om, nepredvidljivo”, komentirao je koalicijski potencijal stranke Miroslava Škore.

Govoreći o pravaškoj sceni i razlozima nesloge na desnici osvrnuo se na Ružu Tomašić i pozvao je da ga demantira kada kaže da bi ona bila nitko i ništa da nije bilo HDZ-a kao i da ne bi bila u Europskom parlamentu.