DOKUMENTI POTVRĐUJU: Veliki masonski meštar Nikica Gabrić bio je gorljivi komunist: Upisao se u Partiju na trećoj godini fakulteta

DOKUMENTI POTVRĐUJU: Veliki masonski meštar Nikica Gabrić bio je gorljivi komunist: Upisao se u Partiju na trećoj godini fakulteta

Bože Vukušić  objavio je vrlo zanimljiv post o komunističkoj prošlosti velikog masonskog meštra Nikice Gabrića. Priložio je i dokumente u kojima stoji da je  Nikica Gabrić postao član Saveza komunista još 1982. godine, i to na trećoj godini fakulteta.  Gabrićeve  komunističke  karakteristike su izvrsne pa ga tako  drugovi hvale da je odličan aktivist, borben i s jasnim stavovima.  Ambiciozni mladi aktivist je jako rano shvatio da je dobro biti umrežen pa je  i tada bio član mnogih organizacija. Gabrić je krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća bio predsjednik Savaza socijalističke omladine Hrvatske. Vukušićev  post i  priložene dokumente donosimo u cijelosti.

“Novinar Davor Ivanković u današnjem „večernjaku“ rekonstruira i analizira društveno-političku biografiju i s njom povezane metamorfoze Nikice Gabrića u članku „Gabrić – htio je popraviti komuniste, SDP, HDZ, sada i masone. Uvijek preuranjeno.“ („Večernji list, 1.3.2020. – https://www.vecernji.hr/…/gabric-htio-je-popraviti-komunist…).

Gabrićev partijski dosje, tek odnedavno javno dostupan, otkriva mnogobojne detalje o njegovom društvenom aktivizmu za vrijeme komunističke Jugoslavije (vidi u privitku; HDA, signatura 1220, CK SKH, Kadrovska komisija, dosjei članova, GK Zagreb). Ivanković je nadopunio Gabrićev politički životopis njegovim uglavnom jalovim pokušajima političko-stranačkog angažmana u samostalnoj i demokratskoj Hrvatskoj.Gabrićeva masonska dionica završila je najbrže i najneslavnije za njega – karambolom s „milom braćom“”,  piše  Vukušić.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

 

„VELIKI MEŠTAR“ NA CRO-KOMUNISTIČKI NAČINNovinar Davor Ivanković u današnjem „večernjaku“ rekonstruira i analizira…

Geplaatst door Bože Vukušić op Zondag 1 maart 2020