Arhitekt otkrio sve tajne “skromnog” Bandića koji samo “dela” : Kuhinja od 50.000, Fendijev stol 7000 eura

Arhitekt otkrio sve tajne “skromnog” Bandića koji samo “dela” : Kuhinja od 50.000, Fendijev stol 7000 eura

Arhitekt Ante Vrban, koji je o stanovima zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića Uskoku iskaz davao prije šest, odnosno pet godina, otkrio je u svjedočenjima i svojevrsnu javnu tajnu o Bužanovoj 4: na toj adresi je gradonačelnikov stambeni prostor na cijeloj zadnjoj etaži zgrade te se u njega može ući na dva ulaza.

Govori se o tome već godinama, ali prvi čovjek Zagreba cijelo vrijeme u imovinskoj kartici ima upisano vlasništvo nad polovicom etaže. Zapisanu ima i mjesečnu plaću od 18.000 kuna, ali čini se da je uspije “stisnuti” jer, kako je posvjedočio arhitekt Vrban, samo kuhinja marke Schiffini vrijedi oko 50.000 eura. Fendijev stol od 7000 eura te stolci od kojih svaki stoji između 1500 i 5000 eura smješteni su u blagovaonici. Usto, u Bandićevu stanu, kazao je Vrban, i tri su Fendijeve sofe, vrijednosti od 20 do 50.000 kuna, piše Večernji list.

“Milan Bandić zamolio me da mu pomognem svojim savjetima u uređivanju stana. Sjećam se da je to bilo negdje tijekom 2005. ili 2006. godine. Kada sam ja došao, stan je bio djelomično uređen. Što se tiče mojih konkretnih savjeta, sjećam se da su se odnosili na vrstu parketa koji bi se trebao ugraditi, zatim na boje zidova i izbor tipa rasvjetnih tijela u stanu. Također, sukladno molbi Milana Bandića, napravio sam i neku proizvoljnu skicu kamina na licu mjesta, a sve što sam odabirao, odabirao sam tako da mi je netko od radnika predočio kataloge, a ja bih onda odabrao model i slično”, rekao je Vrban u iskazu Uskoku.

Dodao je da on nije vodio računa o cijenama radova, ali sjeća se da su neki od izvođača koje je Bandić odabrao dostavili račune na njegovo ime, što bi prenio gradonačelniku, a on bi mu “putem nekog u stanu ostavio kuvertu s novcem za naplatu tog računa”. Išao je, posvjedočio je Vrban, s Bandićem i “još nekim osobama” i u Hercegovinu “kako bi pogledali crkvu koja je usred gradnje”, a on dao mišljenje o njezinu arhitektonskom rješenju. U znak zahvale što je za Bandića posao 2006. napravio pro bono, gradonačelnik je Vrbanu darovao stan od 34 kvadrata na Vrbiku, piše Večernji list.

Foto:  Damir Senčar/Hina