Dalija Orešković u stranci u kojoj će biti omiljeni HDZ-ov analitičar i Gabrićev mason

Dalija Orešković u stranci u kojoj će biti omiljeni HDZ-ov analitičar i Gabrićev mason

Hrvatska će do kraja mjeseca dobiti još jednu političku stranku – Stranku s imenom i prezimenom. Osnivačka skupština održat će se, doznajemo, 21. ožujka, a prekosutra u Hrvatskom novinarskom domu i prvo predstavljanje nove političke opcije čiji sam naziv jasno sugerira da joj je plan pod “istu kapu” okupiti jake pojedince, ugledne u svojim profesijama i sredinama, dokazane i bez mrlje u karijeri. Jednom riječju: ljude s “imenom i prezimenom”, kojima je cilj na idućim parlamentarnim izborima dati, kako kažu, nadu da su promjene u državi ipak moguće.

Iako pregovori s jakim pojedincima, među kojima i s mnogim nezavisnim načelnicima i gradonačelnicima, ali i malim političkim strankama koje bi novoj opciji koja se osniva za parlamentarne izbore dali svoje najprepoznatljivije lice još traju, jezgra je poznata i prekosutra će se i predstaviti javnosti u HND-u. Idejni začetnik cijele priče vrgorački je gradonačelnik Ante Pranić koji je zadnjih mjeseci obavio na stotine razgovora s potencijalnim kandidatima koji će se naći na listama za parlamentarne izbore nove stranke koja želi mijenjati Hrvatsku; piše Večernji list.

A oni kojima se ideja svidjela i koji su se odlučili uključiti u novu stranku su kninski gradonačelnik Marko Jelić, bivši HSLS-ov gospodarski strateg Josip Budimir, bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković, kao i Andrea Gross Bošković, bivša direktorica Hrvatske agencije za hranu (HAH) koja je, kažu upućeni, jako puno pomogla SDP-ovoj europarlamentarki Biljani Borzan u njenoj borbi protiv dvostruke kvalitete proizvoda.

Stranci s imenom i prezimenom priključit će se, doznajemo i Relja Beck, voditelj laboratorija za parazitologiju na Hrvatskom veterinarskom institutu te Petar Lovrić, predsjednik Udruge nezavisnih poduzetnika. Iznenađenje u timu je kreativni direktor i dizajner Boris Malešević koji je pomogao i Andreju Plenkoviću da postane premijer, kao i Zoranu Milanoviću u njegovu pohodu na Pantovčak. Malešević je, doznajemo, i osmislio naziv stranke kao i cijeli vizualni koncept Stranke s imenom i prezimenom u kojoj je ulogu stranačkog stratega preuzeo  politički analitičar Ivica Relković.

Ivica Relković je omiljeni  analitičar  HDZ-a i HRT-a za kojeg su rezervirani uderni termini na nacionalnoj televiziji, a  Malešević  se  spominjao kao član  masonske lože Nikice Gabrića.

Foto: Lana Slivar Dominić7Hina