Zašto Jelenić ne želi odgovoriti na pitanje je li još uvijek mason: Danas je postao zamjenik državnog odvjetnika

Zašto Jelenić ne želi odgovoriti na pitanje je li još uvijek mason: Danas je postao zamjenik državnog odvjetnika

Dražen Jelenić postao je zamjenik glavnog državnog odvjetnika, a nije poznato je li prethodno napustio svoju masonsku ložu, što je od njega zatražio ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Sabor je prije deset dana razriješio Jelenića s dužnosti glavnog odvjetnika, formalno na njegov zahtjev.

Državnoodvjetničko vijeće jučer je konstatiralo da mu je s 28. veljače prestao mandat, a potom, temeljem Zakona o državnom odvjetništvu, donijelo odluku da on nastavlja raditi kao zamjenik glavnog državnog odvjetnika.

Prije dva tjedna Novilist je poslao Državnom odvjetništvu upit hoće li Jelenić, nakon što je Bošnjaković izjavio da masoni ne mogu biti državni odvjetnici i suci, prestati biti slobodni zidar, ali odgovor još nije stigao. Ni ministar pravosuđa ne zna ovaj podatak.

– Nemam informaciju je li Jelenić i dalje mason ili nije, rekao nam je jučer Bošnjaković. Sam Jelenić nije dosad izrazio žaljenje što se priključio masonima i ne misli da je učinio nešto pogrešno. Ustrajao je u tome da nije riječ ni o tajnoj, ni o polutajnoj organizaciji nego »udruzi građana registriranoj sukladno hrvatskim zakonima«.

Jelenić je bio član masonske lože Nikice Gabrića kojeg je napustio i upisao se u novu ložu, ali je uporno odbijao otkriti  kako se ona zove.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina