Suradnja s Fortenovom: Pavao Vujnovac se ubacio u još jedan unosan biznis

Suradnja s Fortenovom: Pavao Vujnovac se ubacio u još jedan unosan biznis

Pslovnom zajednicom kruži informacija da se Energia naturalis – ENNA grupa iz Vukovara, u čijem je sastavu i Prvo plinarsko društvo (PPD), u suradnji s Fortenova grupom uključila u posao uvoza i trgovine voćem i povrćem.

Naime, unatrag nekoliko mjeseci vukovarska tvrtka ENNA Agro d.o.o. postala je dobavljačica voća i povrća trgovačkog lanca Konzum, i to za uvozni program. Tragom te informacije kontaktirali smo s ENNA grupom iz čijeg su Odjela za odnose s javnošću odgovorili da PPD i ENNA grupa posluju u sektorima energetike, logistike i infrastrukture te da se ne bave voćem i povrćem, javlja Lider.

– Vlasnik ENNA grupe, gospodin Pavao Vujnovac, poduzetnički je aktivan i izvan PPD-ova/ENNA-ina sustava i te aktivnosti nisu povezane s tim sustavima, zbog čega ih ne možemo komentirati. Napominjemo, budući da ni jedna tvrtka u vlasništvu gospodina Vujnovca nije kompanija na burzi ni u javnom vlasništvu, nije u obvezi putem medija najavljivati svoje poslovne planove i poteze – piše u službenom odgovoru iz Energije naturalis.

Inače, prema podacima iz Sudskog registra, ENNA Agro osnovana je u kolovozu 2018., a kao osnivačica navodi se Energia naturalis. No od 2020. Energia naturalis prebacila je vlasništvo ENNA-e Agro na svog vlasnika Vujnovca.

Foto: Denis Cerić/Hina