Kujundžić bi odmah smijenio ministrice Ninu Obuljen i Blaženku Divjak: Pita Plenkovića podržava li antihrvatsku politiku

Kujundžić bi odmah smijenio ministrice Ninu Obuljen i Blaženku Divjak: Pita Plenkovića podržava li antihrvatsku politiku

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Ivan Kujundžić oštro je  kritizirao ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek. Kujundžićevo pismo prenosimo u cijelosti.

“Nakon jučerašnjih skandaloznih izjava trenutnog vodstva i njihova tima, dobrica s desnog spektra, kandidata za novo vodstvo HDZ-a, kako u HDZ-u „nema lijevih skretanja“ i kako HDZ vodi ispravnu svjetonazorsku nacionalnu politiku, POZIVAM SVE KANDIDATE DA JAVNO ODGOVORE NA MOJA JAVNO POSTAVLJENA PITANJA:

JELI SE HDZ-ov BROD NAGNUO NA LIJEVO

1. Je li itko u HDZ-u doista misli da ministrica kulture Nina Obuljen vodi ispravnu nacionalnu kulturnu
politiku?
2. Svi koji se to usuđuju tvrditi, nakon cijelog niza njenih odluka, podsjećam na:
– HAVC-ova financiranja antihrvatskih pamfleta poput onog „MASAKR U DVORU„
-Dodjela više milijuna istoj ekipi za još gori i štetniji pamflet „CHRISS THE SWISS“, koji je vrijeđao temelje hrvatske državnosti, Domovinski rat, što je u IZRIČITOJ SUPROTNOSTI SA DEFINICIJOM DOMOVINSKOG RATA, KOJA JE UPISANA U HRVATSKI USTAV!
– njenog potpisa na odluci da Ministarstvo kulture odbije podržati knjigu hrvatskog mučenika
generala Slobodana Praljka.
– Ogromne financijske i druge podrške svim kriptojugoslavenskim tzv .“kulturnim projektima“ poput EPP u Rijeci, tog rekvijema Yu komunizmu, kao i ukupnog divljanja sa simbolima komunizma, stavljanja zvezde petokrake na vrh zgrade u Rijeci .
-Stvarne podrške kulturnom klijentelizmu, svim njenim ljubimcima koji su nositelji duboko protuhrvatske politike u kulturi, što jasno dokazuje posljednji, do sada najteži skandal, koji je upravo izišao u javnost i koji zahtijeva trenutačno smjenu sadašnje ministrice kulture Nine Obuljen Naime, veći broj medija je objavio kako je Vlada RH režiju spota kojim se promovira hrvatsko predsjedanje EU, BEZ JAVNOG NATJEČAJA POVJERILA, ZAMISLITE, NAKON SVEGA, HRVOJU HRIBARU i ZA TO MU, ONAVLJAM, BEZ JAVNOG NATJEČAJA DODIJELILA, 1 500 000 kuna!!!!
To predstavlja JASAN i NEDVOJBEN DOKAZ O TOME KAKVU POLITIKU VODI I KOGA PODRŽAVA NINA OBULJEN .

Naime, kao član UO HAVC-a, dao sam bez obzira na protivljenje Nine Obuljen, smijeniti Hrvoja Hribara s čela HAVC-a i to nakon najgoreg nalaza Državne revizije i inspekcije ministarstva financija u povijesti RH. U prilogu ovog priopćenja javnosti, svim kandidatima i svim članovima HDZ-a dostavljam Hribarov intervju u beogradskim Večernjim novostima, gdje taj ministričin štićenik denuncira i lažno tvrdi, DA JE HRVATSKU ZAHVATIO GRIP FAŠIZMA!!!
Kao samostalni hrvatski umjetnik, tražim smjenu ministrice Nine Obuljen i to zbog manipulacije u proceduri donošenja dva zakona, koja su više nego važna za hrvatsku umjetnost, kulturu i medije – „Zakona o samostalnim umjetnicima“ i „ Zakona o elektroničkim medijima“.

U oba slučaja radi se, također o najtežim slučajevima klijentelizma i manipulacije na štetu hrvatske umjetnosti i kulture, te u konačnici štete hrvatskom identitetu, čija je zaštita i promocija glavni zadatak Ministarstva kulture!
Ne zaboravimo i gospodin Plenković je javno rekao da mu zbog povezanosti s HAVC-om, članstvo HDZ-a najviše zamjera imenovanje Nine Obuljen. Ovime ga JAVNO POZIVAM, da sada, nakon zadnjeg strašnog skandala oko izrade zakona o samostalnim umjetnicima, kojim umjesti izvrsnosti kao glavnog kriterija uvodi financijski cenzus, harač na status, kao i novog zakona o elektroničkim medijima, kroz koji se provlači klijentelistički Koregulacijski sporazum kumova i kuma, skrivenih iza Hrt-ovih, tzv. neovisnih producenata i Vijeća za elektroničke medije, koji bi koristile kao kravu muzaru HRT i druge tv kuće, modelom nepoznatim u suvremenom svijetu filmske i tv proizvodnje, audio vizualne produkcije. Sve ovo dokazuje kakvu klijentelističku kulturnu politiku vodi i što podržava i financira ministarstvo kulture.

Ako gospoda iz Plenkovićeva tim podržavaju ministricu Obuljen i takvu protuhrvatsku kulturnu politiku i njene nositelje, neka onda to javno kažu?! Također, neka gospodin Plenković javno kaže je li znao i podržavao ideju da Hribar bez javnog natječaja dobije kratki filmić od cca 3 min. za 1,5 milijuna kn, i to kao osoba koja u sred Beograda optužuje Hrvatsku da ju je zahvatio GRIP FAŠIZMA.
Dakle pored svih drugih hrvatskih redatelja, baš on bez natječaja dobije čast filmom promovirati hrvatsko predsjedanje EU, ma dajte najte!
Ovime JAVNO POZIVAM SVE KANDIDATE na ovim našim izborima, posebno ZA POTPREDSJEDNIKE HDZ-a neka, se izjasne o ovakvoj bezidentitetskoj kulturnoj i odgojnoj obrazovnoj politici ne samo ministrice Nine Obuljen već i Blaženke Divjak i HNS-a, kojima smo dozvolili da se uknjiže 1/1 na politiku Nacionalnog kurikuluma, kao važnog strateškog dokumenta, kojim se utvaju vrijednosna načela, programi i sadržaji odgoja i obrazovanja naše djece. Ne postoji u povijesti suvremene demokracije primjer instituta političke ucjene, paralelnih državnih tajnika i pomoćnika u jednom ministarstvu kao što smo to dozvolili HNS-u i ministrici Divjak.

Dosta je financiranja nositelja antihrvatske kulturne politike i pogubne znanstvene odgojno obrazovne politike, oslikane kroz vrhunac inovativnosti politike trgovine zastarjelim laptopa.
I za kraj, kao hrvatski slobodni umjetnik, svim članovima HDZ-a i cijeloj hrvatskoj javnosti, JAVNO OBEĆAVAM DA ĆU AKU BUDEM IZABRAN, KAO POTPREDSJEDNIK HDZ-a učiniti kraj klijentelističkoj i antihrvatskoj politici u kulturi i prosvjeti . Niti Obuljen, niti Divjak i njima slični, neće doći u priliku u ime HDZ-a voditi antihrvatsku politiku”, piše Kujundžić.

 

Foto: N1