Hoće li koronavirus ugroziti izbore u HDZ-u: Kujundžić traži odgodu

Hoće li koronavirus ugroziti izbore u HDZ-u: Kujundžić traži odgodu

Kandidat za  poptpredsjednika  HDZ-a Ivan Kujundžić traži odgodu unutarstranačkih izbora zbog epidemije koronavirusa. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Opća je panika sa širenjekorona virusa! Članice I članovi, dužnosnici Hdz-a, učinimo iskorak u ime zdrave pameti. Nisu bitni naši osobni interesi, a ni naši unutarstranački izbori, bitno je zdravlje i život svakog čovjeka! Odgodimo naše izbore, ako će to spriječiti zarazu ili nedaj Bože prouzročti smrt jednog čovjeka!

Hrvatski znanstvenik Igor Rudan, danas je objavio: “Bez protuepidemijskih mjera, ovaj se novi koronavirus širi sa svake zaražene na barem 2.2 nove zdrave osobe, pretežno u fazi inkubacije, dok zaražena osoba još ne pokazuje simptome. Sve što treba učiniti jest smanjiti nekako taj broj na ispod 1.0 i epidemija će se polako ugasiti, a to se može postići strogom karantenom”!

Poštovani Glavni tajniče, gospodine Jandrokoviću, u ime zdrave pameti, našeg cijelog članstva vrijednih volontera, običnih članica i članova HDZ-a, koje bismo mogli izložiti opasnosti zaraze, zbog koje bi posebno loše prošli naši stariji članovi, do mogućnost smrtnih ishoda, predlažen odgodu za u nedjelju zakazanih izbora. Te do daljnjega obustavu unutarstranačkog izbornog procesa, dok se ne obuzda panika te epidemija ne stavi pod kontrolu svjetskog i hrvatskog zdravstva.
Ukoliko ne poduzmete valjane korake, u ovom ozračju panike i straha možemo prouzročiti stvarne i nesagledive posljedice za naše ljude, koji će biti izloženi ovoj pošasti. Time ćemo snositi odgovornost za našu nepromišljenost”, piše Kujundžić.