Ludilo izazvano koronavirusom: Virovitičko-podravska županija “zatvorila” granicu sa susjednom županijom

Ludilo izazvano koronavirusom: Virovitičko-podravska županija “zatvorila” granicu sa susjednom županijom

Načelnik osječko-baranjskoga Županijskog stožera Goran Ivanović rekao je u četvrtak ujutro na konferenciji za novinare u Osijeku da su na lokalnim cestama postavljene barikade te je najavio kako će se intenzivno raditi na rješavanju tog problema koji otežava dostavu. Optužio je susjednu Virovitičko-podravsku županiju da je”zatvorila” svoje granicu s  Osječko-baranjskom županijom.

„Ne radi se ni o kakvim barikadama, nego o provođenju odluke Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije od 24. ožujka, a uz preporuku virovitičko-podravske Policijske uprave u vezi s odlukom Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka“, izjavio u Virovitici načelnik Stožera Marijo Klement. Dodao je da se odluka provodi u suradnji s policijom, lokalnim civilnim stožerima i Županijskom upravom za ceste.

„Tijekom dana razgovarali smo s kolegama iz Osječko-baranjske županije i otklonili nesporazume. Moguće je da su se dogodile neke nepredviđene i nepropisane okolnosti, no one se u budućnosti više neće događati“, rekao je Klement.

Kako bi se smanjila mogućnost prijenosa i daljnjeg širenja bolesti COVID 19 na području Virovitičko-podravske županije, privremeno su prekjučer postavljeni kontrolni punktovi na granicama s Koprivničko-križevačkom, Bjelovarsko-bilogorskom, Požeško-slavonskom i Osječko-baranjskom županijom.

„Svrha ove odluke je kontrola propusnica i provođenje nacionalne odluke, ali i kontrola onih koje ulaze i izlaze a da imaju izrečenu mjeru samoizolacije, s ciljem smanjenja mogućnosti prijenosa i daljnjeg širenja bolesti COVID 19. Na taj smo način otkrili osobu koja je pokušala prijeći županijsku granicu s izrečenom mjerom samoizolacije“, istaknuo je Klement.

Dodao je kako nije riječ o represivnim mjerama.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina