Peđa Grbin protiv povratka Martine Dalić: Ona je sudjelovala u stvaranju polukriminalne skupine

Peđa Grbin protiv povratka Martine Dalić: Ona je sudjelovala u stvaranju polukriminalne skupine

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin u petak je pozdravio Vladinu najavu osnivanja ekonomskog kriznog stožera, kojim kani od krize očuvati hrvatsko gospodarstvo, ali i naglasio da u njegovu radu moraju sudjelovati ekonomski stručnjaci svih političkih profila, a osobito sindikati.

“Apsolutno pozdravljam odluku o osnivanju ekonomskog kriznog stožera. To je dobro zato što recesija koja nam prijeti i posljedica u vidu smanjenja BDP-a te, što je puno gore i opasnije za društvo, smanjenje radnih mjesta i povećanje broja nezaposlenih, je nešto oko čega bismo svi zajedno trebali raditi i pronaći rješenja kako to sanirati”, rekao je Grbin.

Mogućnost uključivanja bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić u rad ekonomskog kriznog stožera popratio je komentarom da je ona već bila uključena u rad jednog stožera, onog za spas Agrokora, a što je za rezultat, tvrdi, imalo neslućeno bogaćenje pojedinaca, stvaranje polukriminalne mreže poznate kao skupina Borg, javlja N1.

“Njeno ponašanje u krizi oko Agrokora ukazuje da to nije osoba koja bi trebala biti u takvoj skupini, jer je itekako izigrala povjerenje koje joj je dano. U toj skupini treba biti što je moguća šira skupina ljudi, ali ne i oni koji su svojim dosadašnjim radom pokazali da znaju iskoristiti krize za svoj i probitak sebi bliskih ljudi“, poručio je SDP-ov zastupnik.

Foto:Lana Slivar Dominić/Hina