Teleskop je postavio Plenkoviću šest bitnih pitanja o tajnom sastanku s glavnim urednicima: Evo što nam je odgovorio

Teleskop je postavio Plenkoviću šest bitnih pitanja o tajnom sastanku s glavnim urednicima: Evo što nam je odgovorio

Premijer  Andrej Plenković  sazvao je tajni sastanak s glavnim urednicima  hrvatskih medija  kako bi s njima  razgovarao o epidemiji koronavirusa i zajedničkoj borbi protiv lažnih vijesti. Tako se barem može zaključiti  iz šturog odgovora  Vlade na šest  bitnih pitanja koje je  postavio Teleskop.

“Predsjednik Vlade Andrej Plenković organizirao je u utorak, 17. ožujka, sastanak s glavnim urednicima televizijskih kuća, tiskanih medija i radijskih nakladnika u Hrvatskoj na temu aktivnosti koje se poduzimaju oko suzbijanja epidemije koronavirusa, kao i glede zajedničke odgovornosti u borbi protiv lažnih vijesti te pravodobnog i točnog informiranja javnosti o svim okolnostima epidemije. Mjere za potporu medijskom sektoru nisu bile tema sastanka. Što se tiče mjera namijenjenih potpori medijskom sektoru, uz prvi paket gospodarskih mjera Vlade RH vrijedan preko 30 milijardi kuna te novi travanjski paket mjera koji će biti usvojen na sjednici Vlade 2. travnja, upućujemo Vas i na priopćenje Ministarstva kulture od 19. ožujka”, stoji u odgovoru Vladine  Službe za osnose s javnošću.

Mi smo pitali  Vladu Andreja Plenkovića po kojem kriteriju je pozivala glavne urednike pojedinih medija, zašto je organizirala sastanak, zašto o tom sastanku nije izvijestila hrvatsku javnost, o kakvoj je pomoći medijima govorila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i po kojim kriterijima bi se ona dijelila. Osim toga,  zamolili smo Vladu da prokomentira uvjerenje jednog dijela javnosti da je bila netransparentna i da je pokušala nešto sakriti. Vlada  je na ovih šest bitnih pitanja odgovorila s tri rečenice.

Foto: Damir Senčar/Hina