Zamjenik Alemke Markotić preuzeo odgovornost za dezinformaciju: Je li bio uvjerljiv?

Zamjenik Alemke Markotić preuzeo odgovornost za dezinformaciju: Je li bio uvjerljiv?

Javnost se zabrinula kad je do nje doprla informacija o smrti dvije osobe srednje dobi zbog posljedica izazvanih zarazom koronavirusom. Stoga, kako bi umirio javnost na bitna pitanja odgovorio je Rok Čivljak, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Najprije se osvrnuo na preminulog bolesnika srednje dobi, odnosno, je li imao kakvih kroničnih bolesti ili nije.

“Bolesnik koji je preminuo u našoj klinici, imao je neka kronična stanja, ali nije imao kronične bolesti. Osim toga, dokumentacija o bolesniku nije bila potpuna pa je možda došlo do davanja nepotpunih i neprovjerenih informacija, zbog čega se ispričavam svima u Stožeru. Kontaktirali smo obiteljskog liječnika preminulog i dobili smo potrebnu dokumentaciju te ćemo je pregledati i obavijestiti javnost”, rekao je Čivljak za RTL Danas. 

Doktor Rok Čivjak

Podsjetimo, na današnjoj konferencij za novinare  ravnateljica  Klinika zainfektivne bolesti  Alemka Markotić je izjavila da preminuli 46-godišnjak  nije imao kronične bolesti.

“Umrla je mlađa osoba koja nije imala neke značajnije kronične probleme. Upozoravali smo na to. Idemo u sljedeću fazu. Želim upozoriti da nije pravilo da mlađi teže obolijevaju, ali da ima izuzetaka. I zato govorimo da i mlađi trebaju ostati doma i da mogu teško obolijevati. Kod nas u bolnici je četvero mlađih na respiratoru”, rekla je Markotić o preminulom 46-godišnjaku.

“I čovjek koji je umro jučer bio je između 40 i 50 godina. Obojica su bili desetak dana u bolnici. Zadnjih dana su bili u težem obliku zatajenja ili poremećaja plućnog rada. Naši kolege su postupali najbolje što mogu i trudili su se da naprave sve što mogu. Bili su teško bolesni od početka zaraze”, opisala je Markotić.

Foto: Hina

.