Majka Ranka Ostojića je u zaraženom staračkom domu u Splitu: “Evo kako lažu i ušutkavaju novinare”

Majka Ranka Ostojića je u zaraženom staračkom domu u Splitu: “Evo kako lažu i ušutkavaju novinare”

Na iznimno neugodnu situaciju u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici, gdje je sinoć počela evakuacija zbog sumnje na epidemiju koronavirusa, reagirao je i bivši ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić, čija majka je također smještena u dom.

Ostojić je na Facebooku podijelio svoj komentar uz poveznicu u kojoj se nalazi video zapis policijske intervencije, iz kojega se jasno vidi kako interventni policajac prekida javljanje uživo i rastjeruje ekipu HRT-a na čelu s novinarkom Ivanom Šilović te njezinim sugovornikom, ravnateljem doma Ivanom Škariričićem,prenosi tportal.

‘Evo kako nas lažu! Ušutkavaju novinare! Bravo HDZ! To se od vas i očekuje. Niste bez razloga tamo stavili “poraženog” gradonačelnika Omiša koji za Novu izjavi- deset dana imaju simptome. To se prevede u “par” dana! Istina je da 15 dana znate da su ljudi ugroženi! I čekali ste da vam se ne pokvari statistika. Majka mi je u tom domu i nikad nismo prekršili pravilo ni upute. Vama na dušu! Kako je Božinovic rekao – nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi!’, napisao je Ostojić.

Podsjetimo, tijekom noći iz doma su evakuirani umirovljenici, a iz Splita se doznaje kako je zasad 10 pozitvnih, a 16 ima temperaturu. Još uvijek traje evakuacija u bolnicu u Križinama. Testirat će se svih 50 štićenika s kata i 20 djelatnika, koliko ih ima po katu. Dom ima prizemlje i 4 kata, a sve skupa je u domu smješteno 350 umirovljenika. Tijekom dana u Split stižu ministri Vili Beroš i Vesna Bedeković.

Foto: Mario Strmotić/Hina