Stožer je definitivno obmanuo javnosti: Nije točno da nisu imali dokumentaciju 46-godišnjeg pacijenta koji je umro

Stožer je definitivno obmanuo javnosti: Nije točno da nisu imali dokumentaciju 46-godišnjeg pacijenta koji je umro

Pročelnica Službe za internu medicinu OB-a Zabok, dr. Marija Marković dala je osvrt na slučaj prvog preminulog COVID-19 pozitivnog pacijenta s područja te županije. Naime, na jučerašnjoj konferenciji za medije Stožera za civilnu zaštitu RH istaknuto je da preminuli 46-godišnjak nije bolovao od kroničnih bolesti.

“Spomenuti pacijent bio je nepokretan, uslijed posttraumatske tetraplegije te je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta. Mi smo pacijenta zbrinjavali s 28. na 29. ožujka, u trajanju 12 do 13 sati, pacijent je bio u teškom općem stanju, spojen na respirator i intenzivno liječen, nad njime se bdjelo cijelu noć i on je u ranim jutarnjim satima upućen u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Mi smo ga uputili sa svom dokumentacijom i podacima kojima smo mi u tom trenu raspolagali, i iz te je dokumentacije evidentno da se nije radilo o zdravom pacijentu, te se zato, u suradnji sa županijskim Stožerom, nakon ovog tragičnog ishoda, poslalo priopćenje”, rekla je dr. Marković, prenosi Dnevnik.

Podsjetimo, jučer je doktorica Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu i članica Nacionalog kriznog stožera,  izjavila da  46-godšnji bolesnik nije imao kronične bolesti.

“Umrla je mlađa osoba koja nije imala neke značajnije kronične probleme. Upozoravali smo na to. Idemo u sljedeću fazu. Želim upozoriti da nije pravilo da mlađi teže obolijevaju, ali da ima izuzetaka. I zato govorimo da i mlađi trebaju ostati doma i da mogu teško obolijevati. Kod nas u bolnici je četvero mlađih na respiratoru”, rekla je Markotić o preminulom 46-godišnjaku.

Kasnije je njezin zamjenik  dr. Rok Čivljak priznao da je došlo d pogreške, ali se pravdao da nisu imali kompletnu dokumentaciju. Danas je dr Marija Matković iz Zaboka  demantirala  i njega i  Nacionalni krizni stožer.

Foto: Hina